V Barcelone naďalej prebiehajú interné zmeny. Joan Laporta má za sebou prvý mesiac v prezidentskom úrade a katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že v klube už pracujú Albert Benaiges aj Xavi Llorens, hoci klub o tom neinformoval oficiálne.

Nie je tajomstvom, že dôležité miesto v Barcelone zaujal Mateu Alemany, ktorý už istý čas normálne pracuje v Ciutat Esportiva. Teraz prebiehajú ďalšie zmeny. Benaiges sa stane pravou rukou Josého Ramona Alexanka a Llorens bude mať na starosti ženský futbal. Obaja už v priebehu volebnej kampane podporovali Laportu a dalo sa očakávať, že v klube dostanú nejakú pozíciu.

Z Barcelony na druhej strane odchádzajú niektorí zamestnanci z čias Josepa Mariu Bartomeua. Ďalším z nich je Xavier de las Moras, ktorý bol zodpovedný za inštalácie v klube ako aj bezpečnosť, správu, zásobovanie atď. V Barcelone pracoval od roku 2015 a zastával rôzne funkcie. Jeho agendu bude mať dočasne na starosti Oscar Grau. Mundo Deportivo informuje, že Grau zatiaľ plne spolupracuje s Laportom aj napriek tomu, že patrí medzi obvinených v afére Barçagate.

Ďalším prepusteným zamestnancom má byť Juanjo Castillo, doterajší poradca profesionálnych športov, človek, ktorý mal blízko k Bartomeuovi či Rosellovi. Zaujímavé je, že Laporta s ním ukončil spoluprácu už druhýkrát, keď prvýkrát sa tak stalo v roku 2007. O 3 roky neskôr ho najal Sandro Rosell, tentokrát v kancelárii zaoberajúcej sa službami pre hráčov. O Castillovi sa najhlasnejšie hovorilo pred niekoľkými rokmi, keď bol spájaný s údajným trestným činom súvisiacim s transplantáciou pečene v prípade Érica Abidala. Jeho rozhovor so Sandrom Rosellom bol nahraný a následne sa špekulovalo o tom, že pečeň pre Francúza bola kúpená.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: sport.es

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.