Katalánsky denník Sport venuje pozornosť Marcovi Asensiovi, ktorý hráva lepšie každým zápasom. 25-ročný útočník strelil gól v každom z posledných 4 zápasov. Barcelona si preto na neho musí dávať pozor.

Zdalo sa, že z Marca Asensia sa stane hviezda svetového formu, ale jeho rozvoj zastavilo vážne zranenie. 24. júla 2019 si v priateľskom zápase roztrhol väzy v ľavom kolene a z hry vypadol na 11 mesiacov. Na ihriská sa vrátil až 18. júna 2020 v zápase Realu Madrid proti Valencii a len po 11 sekundách strelil gól po centri Ferlanda Mendyho.

V ďalších mesiacoch však na jeho hre boli badateľné následky zranenia a Asensio naplno pracoval na tom, aby sa dostal do formy spred ťažkého zranenia. Sport zdôrazňuje, že hra 25-ročného útočníka sa v posledných týždňoch výrazne zlepšila. Do zápasu s Atalantou naskočil z lavičky a strelil gól na 3:1. Rovnaká situácia sa zopakovala v zápase proti Celte, kde ako náhradník uzatvoril skóre zápasu. Zidane mu veril v stretnutí s Eibarom a Asensio sa mu opäť odvďačil gólom. Gól vo štvrtom zápase v rade strelil v Lige Majstrov proti Liverpoolu, keď využil chybu Alexandra-Arnolda.

Zidane nasadzuje Asensia na pravú stranu, pretože Vinicius Junior sa cíti oveľa lepšie na druhom krídle. Asensio sa však nesústredí len na útok, ale aj na obranu. V zápase proti Liverpoolu vypojil z hry Andyho Robertsona a to podľa pokynov trénera. Sport tvrdí, že Asensio stále nedosiahol svoj vrchol a v posledných dvoch zápasoch bol vystriedaný v druhom polčase. Po celý čas sa musí zlepšovať po fyzickej stránke, ale Zidane je s jeho výkonmi spokojný.

Všetko poukazuje na to, že 25-ročný ofenzívny hráč nastúpi dnes v základnej zostave po boku Viniciusa a Benzemu. Isco proti Liverpoolu nehral. Pre Asensia pôjde o 16. Clásico v kariére. Obrancovia Barcelony si na neho budú musieť dávať veľký pozor, aby zabránili pokračovaniu jeho streleckej série.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-04-10 12:33:47
Asensio zahrá dobre jeden zápas zo štyroch. Ani proti LP nehral bohviečo, keby je Real naprataný hviezdami ako kedysi tak s Viniciusom sú radi že idú občas z lavičky.
2021-04-10 13:31:43
Snad se vsadí v naší obraně na rychlost a mládí a né na zkušenost a běh s ruční brzdou = snad lenglet lavička a pique to přijde zajistit v 70. až povedeme 4:1