Real Madrid pristúpi k dnešnému zápasu v dobrej forme, pretože neprehral v 12. dueloch v rade a v utorok dokázal poraziť Liverpoolom v Lige Majstrov 3:1. Los Blancos však napriek tomu majú isté slabiny, na ktoré dnes poukázal katalánsky denník Mundo Deportivo.

Neskúsená obrana s mnohými absenciami

Sergio Ramos a Dani Carvajal sú zranení a okrem toho sa Raphaël Varane nakazil koronavírusom, v dôsledku čoho musí Zidane do zápasu s vysokou pravdepodobnosťou poslať Vázqueza, Nacha, Militaa a Mendyho. Druhou možnosťou je vsadiť na hru na troch stopérov s Mendym v strede a Marcelom na ľavej strane. Bez ohľadu na zvolený variant, Real do El Clásica pošle neskúsenú a nezohranú obrannú líniu. Hráči síce odohrali dobrý zápas proti Liverpoolu, ale až Barcelona ich schopnosti otestuje poriadne.

Únava

Zidane dnes do hry pošle piatich hráčov do poľa, ktorí majú odohraných najviac minút. Real odohral v tejto sezóne až 40 zápasov a najdlhšie bol na trávniku Varane (3195 minút). Ten mal pozitívny test na koronavírus a dnes nenastúpi. Za ním sa nachádzajú Mendy (3017), Casemiro (2987), Benzema (2916), Modrić (2858) a Kroos (2780) a títo do El Clásica zasiahnu. Nemôžeme zabudnúť ani na to, že Los Blancos majú v nohách zápas zo stredu týždňa a budúcu stredu ich čaká odveta Ligy Majstrov na pôde Liverpoolu, takže mužstvo si musí dobre rozložiť sily. Mundo Deportivo špekuluje, že v rámci rotácie môže Valverde nahradiť Kroosa či Modrića. V útoku môže únava doľahnúť na Benzemu, ale Vinicius a Asensio sú v dobrej dispozícii.

Strata koncentrácie

Odveta proti Liverpoolu je za rohom, čo môže zapríčiniť, že zverenci Zidana nebudú v El Clásicu úplne sústredení. Hráči sa môžu priveľmi sústrediť na postup v Lige Majstrov a zápas s Barcelonou trochu zanedbať. S určitosťou si uvedomujú, že dnes nemôžu prehrať, pokiaľ chcú bojovať o titul v La Lige. Dnešná prehra by okrem toho mala vplyv aj na morálku v tíme pred cestou na Anfield.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-04-10 18:58:08
Nehnevajte sa na mna ale ako mozete napisat taku do neba volajucu pi**vinu ze hraci Reali mozno nebudu sustredeni? :DDDD preboha je to El Clasico..... urcite tam bude cely tim na ihrisku rozmyslat nad Liverpoolom pri kazdej prihravke....
2021-04-10 19:06:08
V Reale si už isto myslia, že odveta s Liverpoolom je už len taká povinnosť dohrať. Budú na nás sústredený a nebudú sa šetriť na Liverpool.