Sobotňajšie El Clásico na Estadio Alfredo Di Stéfano bolo veľmi horúce. Olej do ohňa prilial aj hlavný arbiter Jesús Gil Manzano. Stalo sa tak najmä v závere, keď sa rozhodol neodpískať pokutový kop po zákroku Mendyho na Braithwaitea. Mal pravdu?

"V tej situácii sa mal pískať pokutový kop. Pre mňa je to jasné. Videli to všetci. Nerozumiem, ako si to čiarový rozhodca stojaci 10 metrov od zákroku nevšimol. Braithwaite bol rozhodený z rovnováhy. Hlavný rozhodca to nemohol vidieť, ale na tu je tu VAR, aby takéto situácie vyriešil. Tento systém by mal pomáhať rozhodcom," hneval sa Koeman na tlačovej konferencii po zápase. Experti však na danú situáciu nemajú jednoznačný názor.

Andujar Oliver, expert rádia Marca, je názoru, že Gil Manzano prijal správne rozhodnutie: "Rozhodca mal pravdu. Mendy jemne zatiahol Braithwaitea, ale to nestačí na to, aby bol nariadený pokutový kop," uviedol Andujar Oliver.

Iný názor má uznávaný športový novinár Julio Maldonado, ktorý analyzoval sobotňajšie El Clásico pre denník Marca: "Ak by rozhodca odpískal pokutový kop, nebol by z toho škandál. Mendy sa dotkol Braithwaitea, ten kontakt veľmi zvýraznil, ale je to otázka interpretácie. Ja by som však penaltu neodpískal," povedal.

Za zmienku stojí situácia z 37. minúty, keď Ousmane Dembélé vbehol do pokutového územia, Mendy ho zozadu mierne zachytil a Francúz spadol. Ani v tomto prípade sa pokutový kop nepískal.

Mundo Deportivo analyzuje situáciu z 26. minúty, keď Araujo fauloval Viniciusa tesne pred pokutovým územím. Gil Manzano v tomto prípade neváhal, faul odpískal a Uruguajčanovi ukázal žltú kartu. Z následného priameho kopu Toni Kroos zvyšoval na 2:0 pre Real. Mundo Deportivo v každom prípade tvrdí, že faul Arauja na Viniciusa bol veľmi pochybný a vôbec sa nemusel pískať.

Katalánsky denník okrem toho uvádza, že rozhodca mal na konci zápasu nadstaviť viac minút. Nakoniec sa rozhodol predĺžiť zápas o 4 minúty, ale mal určite o viac, nakoľko len rozhodca potreboval 2 minúty na to, aby vyriešil problémy s telekomunikačným zariadením, vďaka ktorému je v kontakte s čiarovými rozhodcami, VAR a technickým rozhodcom.

Aký pohľad na výkon rozhodcu máte vy?

zdroj: marca.com radio marca mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

19 komentáre
2021-04-11 09:41:52
Zápas som síce hodnotiť nechcel, ale toto má veľmi rozčulilo. Za mňa jasná pencla!! Stačí malý kontakt, aby hráč stratil rovnováhu a stiahol ho za ruku. V 1.polčase si myslím, že bolo pískateľné aj faul na Dembeleho. Ani jeden z týchto zákrokov sa neriešilo cez VAR, je to smutné. Keby to bolo na druhej strane, tak už uteká k tomu monitoru. Na tento VAR mám neskutočné nervy. Fakt mám pocit, že za tým monitorom sedí automechanik alebo čašník alebo proste ľudia, ktorí úplne nemajú šajnu o futbale, alebo sú poriadne v balíku! Majú to proste z každej strany, z každého uhla a úplne na to kašlú... Nemám slov
2021-04-11 09:42:18
Ten zápas jsme si prohráli v prvním poločase. Vymlouvat se na rozhodčí je ubohost, nicméně nepopírám, že to rozhodčí realu docela usnadnil. Ten gól z toho přímáku byla vážně smůla, dvakrát tečovany od Desta a Alby a do brány... Samozřejmě mají na tom taky podíl viny.