Katalánci vo včerajšom dôležitom zápase s Realom Madrid prehrali 2:1. Hoci v druhom polčase podali veľmi dobrý výkon, nedokázali premeniť vytvorené šance a nesiahli ani na bod. Zápas nevyšiel viacerým hráčom, poďme teda na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu Sportskeeda a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu Sportskeeda. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,3

Ter Stegen v zápase nemohol ani za jeden z dvoch inkasovaných gólov. Nemecký brankár sa v niekoľkých prípadoch ocitol v zložitej situácii, ale mužstvo podržal.

Mingueza - 7,1

Mal čo robiť s Viniciusom na svojej strane, ale darilo sa mu ubrániť. V druhom polčase podal excelentný výkon a dokonca strelil gól.

Araujo - 5,9

Nie práve najlepší prvý polčas zo strany mladého stopéra, ktorého faul na Viniciusa viedol k druhému gólu Realu. Neskôr sa jeho výkon zlepšil a predviedol niekoľko dôležitých zákrokov.

Lenglet - 5,9

Neodohral najlepší zápas a nebol schopný zastaviť Vazqueza pred prvým gólom Realu. V niekoľkých prípadoch sa vydal aj dopredu, ale bol veľmi neefektívny.

Dest - 5

Sergiño Dest bol v zápase úplne mimo a počas pobytu na trávniku nemal žiadny vplyv na hru. Američan predviedol niekoľko nevydarených centrov a po polčase ho nahradil Griezmann.

Busquets - 6,2

Busquets patril v prvom polčase medzi hŕstku dobrých hráčov Barcelony a v nejednom prípade spoluhráčom pomohol v prechode do finálnej tretiny. Koaman ho vystriedal v druhom polčase, keď tím naháňal priaznivejší výsledok.

De Jong - 6,6

Holanďan odohral zápas na úrovni proti súperom ako Modrić a Kroos v strede poľa a bol hlavným dôvodom, prečo Barcelona v druhom polčase dominovala. Záložník obhospodaroval viacero pozícií na trávniku a mužstvu umožnil s ľahkosťou presun medzi formáciami.

Alba - 6,4

Pre Albu to bol zápas dvoch rôznych polčasov. V tom prvom si z neho Realu Madrid prostredníctvom protiútokov urobil trhací kalendár. V tom druhom sa ľavý bek výrazne zlepšil a prihral Minguezovi na gól.

Messi - 6,8

Argentínec nemal najlepší zápas, ale stále bol veľmi vplyvným hráčom na ihrisku. Vytvoril niekoľko šancí pre spoluhráčov a priamo z rohového kopu trafil žrď.

Pedri - 6,1

Možno to bola tréma, ale Pedri už v druhom zápase proti Realu Madrid nedokázal predviesť svoj talent. Zo strany mladého záložníka sme videli nepresné prihrávky a proti Casemirovi s Modrićom sa nevedel presadiť.

Dembélé - 5,6

Bol kritizovaný v minulosti a rovnaké to bude aj po zápase proti Realu Madrid, ktorý mu nevyšiel. Francúzsky krídelník sa dokázal dostať do dobrých pozícií, ale sústavne nebol schopný narobiť defenzíve Realu problémy.

Náhradníci

46' Griezmann - 5,9

Griezmann prišiel po prestávke a Barcelona zmenila rozostavenie na 4-3-3. Mal podiel na jedinom góle svojho tímu, keď umne prepustil Albov center za seba, ale v pokutovom území pre súpera nepredstavoval nebezpečenstvo.

64' Sergi Roberto - 6,2

Nahradil Busquetsa a hru začal tlačiť viac smerom dopredu. Bol presný v prihrávkach, ale napriek tomu sa mu nedarilo vytvárať pre spoluhráčov šance.

72' Moriba - 6,5

Ukázal sebavedomý výkon a väčšinu šancu strávil vo finálnej tretine. Takmer sa mu podarilo vystrieľať remízu, ale jeho pokus v záverečných sekundách zápasu skončil na brvne.

81' Braithwaite - 6,3

Po príchode na trávnik vyhral početné množstvo hlavičkových súbojov vo finálnej tretine. Dostal sa aj do kontaktu s Mendym, po ktorom sa mohla pískať penalta, ale rozhodca videl situáciu inak.

81' Trincão - 5,9

Portugalčan nemal veľký vplyv na dianie na trávniku.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com sportskeeda
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

10 komentáre
2021-04-11 11:47:45
Známky sú zaslúžene pre každého musíme sa zlepšovať hlavne Dest Pedri Dembelé včera boli stratený Dest neviem Pedri nervózny Dembelé na hrote 0 bodov v prehustenej obrane a na kridle jak štak
2021-04-11 11:50:06
Dest, Pedri, Araújo ale aj Mingueza potrebujú proste skúsenosti, bolo to včera vidno