Ronald Koeman aj samotná Barcelona sa na rozhodcov a systém VAR sťažovali v prebiehajúcej sezóne neraz. Hoci mali v mnohých prípadoch pravdu, objektívne je treba priznať, že Barcelona často strácala body kvôli vlastným chybám. Madridský denník Marca dnes upriamil pozornosť na kľúčové problémy.

Presing nefunguje

V posledných dvoch zápasoch Barcelona nebola schopná efektívne využívať presing, ktorý by súperovi znepríjemnil vyvážanie lopty. Najlepšiu verziu Barcelony sme videli v momentoch, kedy jej presing fungoval na výbornú. V El Clásicu prekvapila ľahkosť, s akou sa hráči Realu Madrid dokázali dostať spod presingu súpera. Je to rovnako zásluha Los Blancos ako aj chyba Blaugranas.

Bez prekvapenia

Zmena rozostavenia priniesla Barcelone veľa výhod, pretože súperi na to neboli pripravení. Teraz systém na troch stopérov nie je výnimočný a súperi sa dokázali na túto taktiku pripraviť, aby zneutralizovali donedávna najlepšiu zbraň Barcelony.

Dembélého problémy

Francúzovi často chýba lepšia koncentrácia. Ak má dobrý deň, na ihrisku zohráva veľmi dôležitú úlohu, pretože využíva svoje prednosti. Veľmi často je však neefektívny a potrebuje množstvo pokusov, aby zaznamenal nejaký úspech. Ak sa nachádza ďalej od lopty, má to ťažšie. V El Clásicu sa len zriedkavo zapájal do hry, než by to na krídle mal robiť.

Stiahnutý Messi

Ak hra nie je plynulá, Messi sa sťahuje hlbšie do poľa, aby si prevzal loptu. Proti Realu Madrid sa Leo neraz ocitol až vo vlastnom pokutovom území, čo limitovalo jeho ofenzívny potenciál.

Bez náhradníkov

Nie je to vina Koemana, ale káder Barcelony v tejto sezóne neumožňuje priveľa kvalitných striedaní v priebehu zápasov. Na tom bude musieť zapracovať Mateu Alemany.

Zlé začiatky

V tejto sezóne sa stalo mnohokrát, že Barcelona začala zápas vyslovene zle. To sa zopakovalo aj v poslednom zápase, čo na tlačovke priznal aj holandský tréner.

Problémy s vyvážaním lopty

Je to aspekt, ktorý potrebuje zlepšiť, najmä počas absencie Gerarda Piquého. Vtedy má Barcelona problémy s vyvážaním lopty a s výstavbou akcií zozadu. Lenglet s týmto nevie poradiť a nie je to ani špecialita Arauja. Koeman sa doteraz snažil tento problém vyriešiť tým, že do obrany poslal De Jonga, ale nemôže to robiť neustále.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
Marian Premium
2021-04-14 21:22:01
Dobre to vystihli, čo ma u tohto zdroja normálne až prekvapilo.
2021-04-14 21:33:14
Úplně se zapomnělo na hlavní problém ! A to je podle mě ten, že Alba i Dest jsou totálně z formy .... Je pro ně problém najít přihrávkou spoluhráče, a směrem dozadu to taky není žádná hitparáda. I Messi je dost z formy, ztrácí zadarmo strašně míčů a chybí mu góly ... ale to je i tím, že Griez neni vubec nebetpečný a Demba není hráč na hrot ....