Vo finále Copa del Rey musí Ronald Koeman zvoliť nielen správne rozostavenie, ale aj konkrétnych hráčov na jednotlivé pozície. Pred trénerom stojí neľahká úloha - bude dôverovať mladým hráčom, ktorí sú menej skúsení alebo vsadí na veteránov, ktorí sa vracajú po zraneniach?

Dobrou správou pre mužstvo je zotavenie Sergiho Roberta a Gerarda Piquého. Hoci v prípade stopéra médiá informujú, že stále nie je úplne zdravotne fit, všetko poukazuje na to, že dnes ho uvidíme na trávniku. A zrejme s injekciami proti bolesti. Koeman by mohol nahradiť Sergiña Desta a jedného zo stopérov, zrejme Arauja. Do hry by prišli skúsenejší hráči. V takom variante zo štvoricou obrancov by sa na lavičku posadil aj Oscar Mingueza a v základe by si zahral Lenglet.

Pred týždňom v El Clásicu od prvej minúty hrali Dest, Mingueza či Araujo a neskôr sa na trávnik dostal Ilaix Moriba. V kontexte dnešného finále nemôžeme vylúčiť ani to, že Koeman stiahne Frenkieho de Jonga opäť do stredu defenzívy. Ten tiež patrí medzi mladých hráčov, ale je skúsenejší a istejší ako jeho mladí spoluhráči. Od toho závisí prítomnosť Griezmanna v zostave, pretože v prípade, ak Holanďan nastúpi v strede poľa a za sebou bude mať defenzívnu líniu zloženú z troch stopérov, pre Francúza na ihrisku nezostane miesto.

Isté miesto v jedenástke má Leo Messi a Ousmane Dembélé. Mundo Deportivo poukazuje na to, že Sergi Roberto má skúsenosti s hrou vo finále a v zápase s Realom Madrid podal dobrý výkon, aj keď mu chýbal zápasový rytmus. Sport na druhej strane naznačil, že na pravej strane obrany môžeme vidieť Oscara Minguezu, ktorý je v dobrej forme. Odchovanca La Masie sme na tejto pozícii videli v druhom polčase El Clásica a hral oveľa lepšie ako Sergiño Dest. Ak sa pozrieme na počet odohraných minút v tejto sezóne, Roberto odohral 915 minút, Dest 2426 a Mingueza 2456. Na Ronalda Koemana čaká niekoľko veľmi dôležitých rozhodnutí, ktoré môžu zásadným spôsobom ovplyvniť osud finále Kráľovského pohára.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-04-17 08:38:50
Určite da Koeman to najlepsie co ma a na koho sa moze spolahnut. Som zvedavy na tu zostavu./ ... a ci bude taka aku si predstavujeme my "odbornici "na Forca Barca.../
2021-04-17 08:47:00
Tipoval by som to na 433.
Ter Stegen
Mingueza-Araujo-Lenglet-Alba
De Jong-Pedri-Moriba
Messi, Dembelé, Griezmann