FC Barcelona dnes hrá s Athletic Club vo finále Copa del Rey. Víťaz si okrem trofeje vybojuje aj pekný balík peňazí.

Presná suma nie je známa, pretože závisí od príjmov z televízneho prenosu. Platí, že 90% z výnosov poputuje na profesionálny futbal (Primera a Segunda A Division) a zvyšných 10% získajú kluby, ktoré si zahrajú vo finále. V súčasnosti je možné viac-menej určiť, koľko zarobí víťaz, ale konečná suma bude zverejnená až po oboznámení sa so všetkými podrobnosťami týkajúcich sa okrem iného televízneho prenosu.

Dá sa predpokladať, že celkový víťaz tohto ročníka Kráľovského pohára zarobí približne 4 milióny eur a porazený klub približne 3 milióny. Portál Iusport uviedol, že za predchádzajúce finále, ktoré sa hralo pred dvoma týždňami medzi Realom Sociedad a Athletic Club, RFEF zarobila 31,4 milióna eur. V súvislosti s tým, mužstvo zo San Sebastián zarobilo približne 1,4 milióna eur. Očakáva sa, že tentokrát to bude viac, pretože jedným z kritérií pre pridelenie financií pre dané mužstvo sú výsledky v posledných piatich edíciách pohára. Pre oboch finalistov je to s určitosťou dobrá správa, pretože pandémia výrazne poznačila príjmy každého klubu.

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-04-17 18:26:41
Nám sa hodí každý cent, čiže super!
2021-04-17 20:19:47
At uz tu nikdo nikdy nezminuje jak bys nas City vyklepalo. Tragictejsi fotbal jsem nevidel. Obrana na hovno, prechod do utoku pomalejsi jak mi, chran buh aby si vytvorili sanci, to byl des.