Diego Martínez na tlačovej konferencii po výhre nad Barcelonou veľmi pochválil svojich zverencov.

Historický výsledok

"Opäť sme zažili epický a historický deň. Po prvýkrát v histórii sa nám podarilo vyhrať na Camp Nou v zápase so skvelým mužstvom vo výbornej forme, prekonali sme druhý najlepší výsledok z pohľadu bodov a dokázali sme otočiť stav po mimoriadnom úsiliu celého tímu. Je ťažké vyjadriť slovami to, čo cítim k hráčom. Prakticky sme bojovali o udržanie, čo je našim cieľom a skláňame hlavy pred týmito hráčmi, ktorí sa nikdy nevzdávajú."

Hráči

"Títo hráči vždy rešpektujú hodnoty, ktoré sa preukazovali počas posledných troch rokov, bez ohľadu na súpera či okolnosti. Som s nimi veľmi spokojný. Trénovať tento tím je pocta. Máme úžasné mužstvo a v ňom skvelých hráčov. Hráči veria v to, čo robíme. Pozrite sa na Aarona, je s nami od Segunda, nehrá veľa a zaslúžil si to, čo sa dnes udialo."

Možnosti

"Našou ambíciou je vždy víťaziť. Aby sme získali 13 víťazstiev a vyhrali aj zápas s Barcelonou, je potrebné urobiť veci dobre. Po prvýkrát sme vyhrali na Camp Nou, hoci v nohách máme 53. zápasov, najviac spomedzi španielskych klubov. Sme skromné mužstvo, ktoré nikdy predtým nehralo v Európe. Snažíme sa súperiť na hranici našich možností, rešpektujúc podstatu futbalu a dnes sme uviedli ďalší príklad."

Defenzívny herný štýl

"Vedeli sme, že prichádzame na štadión, na ktorom Barcelona útočí určitým spôsobom. Bola to jediná cesta, aby sme mali šancu na výhru v zápase s tak silným súperom, ktorý je v mimoriadnom momente, má najlepšieho hráča na svete a hráčov na takej technickej úrovni, že v každej akcii môžu vyhrať zápas. V defenzíve sme museli byť veľmi silní, podporovať sa a neumožniť, aby sa súper cítil komfortne. Za stavu 1:0 sme sa dokázali odolať a v druhom polčase sme boli precízni v presune a dobre sme spolupracovali, aby sme zastavili ofenzívu Barcelony. Okrem dvoch gólov mal aj Soldado skvelú akciu."

zdroj: marca.com as.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-04-30 10:47:17
Granady*
I mistr tesař se někdy utne
2021-04-30 19:07:23
Hrdý Diego Martínez konštatuje: "Prichádzame na štadión, na ktorom Barcelona útočí určitým spôsobom." Fanúšikovia i odborníci vedia, že URČITÝ SPÔSOB znamená barcelonskú hádzanú spojenú s trpezlivým čakaním na Messiho spasenie. Prečo teda hrdý Ronald Koeman nekontruje zmenou taktiky?