Vylúčenie Ronalda Koemana v zápase proti Granade bolo prekvapením. Nejednalo sa totiž o priveľmi bojovaný a nervózny zápas, ktorý by poznačili kontroverzie zo strany rozhodcu.

Gól Granady, ktorý padol tesne pred vylúčením Koemana, bol z pohľadu pravidiel absolútne v poriadku. No hlavný arbiter veľmi rýchlo pribehol k postrannej čiare a Holanďanovi ukázal červenú kartu. Štvrtý rozhodca sa totiž sťažoval na to, že tréner Barcelony ho urazil.

Rozhodca v oficiálnom zápise o stretnutí uviedol, že Holanďan rozhodcovi povedal: "To je postavička..." Vylúčiť však trénera na tribúnu za niečo také je neakceptovateľné, tvrdí madridský denník Marca. Tréner Barcelony bol však počas sezóny neraz kritický k fungovaniu systému VAR a v mnohom mal pravdu. Včera mu to však rozhodcovia zrátali a za jeho kritický názor ho poslali rovno na tribúnu.

Koeman v každom prípade patrí medzi trénerov, ktorí si nedávajú servítku pred ústa a hovoria na rovinu či s médiami alebo s hráčmi. Niekedy to však môže bolieť. Ak sa teda rozhodcovia budú urážať kvôli takýmto maličkostiam a budú vylučovať členov realizačného tímu čo hráčov za takéto drobnosti, každý jeden zápas by bol ukončený ešte pred polčasom, pretože by nemal kto hrať.

Rozhodca Koemana vylúčil v kľúčovom období sezóny, pretože Koeman podľa všetkého bude chýbať na lavičke tímu ako v zápase proti Valencii, tak aj proti Atléticu. Aj keď ide o absolútne nespravodlivé vylúčenie, od Rozhodcovskej komisie v Španielsku môžeme sotva očakávať, že sa postaví na stranu tréner a uzná si chybu...

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

6 komentáre
8JK8 Premium
2021-04-30 11:50:25
Je to na smiech ale keďže budú stále prázdne tribúny neobávam sa toho že by Koemana nebolo počuť s prvého radu pri tom ako sa niekedy nechá uniesť ?
2021-04-30 11:56:11
španielskí rozhodcovia sú dlhodobí na slabej úrovni, a táto červená karta za nič, to len dokazuje ...