FC Barcelona dnes dokázala vyhrať veľmi dôležitý zápas na Mestalle. Čo nám výhra 2:3 nad Valenciou ukázala?

Najlepšie: Vydreté body a forma Griezmanna

Po Granade každý očakával, že Barcelona dnes pristúpi k zápasu plne koncentrovaná, čo jej umožní zhrabnúť plný počet bodov. Prvý polčas bol veľmi sľubný - svoje šance mali Pedri či Araujo a mužstvo úplne dominovalo. Po prestávke sa veci skomplikovali, ale zverencom Ronalda Koemana sa podarilo adekvátne zareagovať. V hlavnej úlohe - ako zvyčajne - sme videli Lea Messiho, ktorý síce nepremenil pokutový kop, ale strelil dva góly. Oceniť je potrebné aj tvrdú prácu Frenkie de Jonga a Griezmanna. Holanďan sa výborne ponúkol do hry a mal prsty vo väčšine ofenzívnych akcií tímu a Francúzovi sa opäť podarilo streliť dôležitý gól. Bez toho by obrat nebol možný.

Najhoršie: Nervozita, chyby, zahodené šance

V tejto sezóne sme si už zvykli na to, že Barcelona inkasuje zvláštne góly, sama si pýta o problémy a zahadzuje gólové príležitosti. Dnes sme videli z každého rožku trošku. Začalo sa to nepremenenými šancami Pedriho a Arauja, neskôr sme si pozreli gól domácich, ktorý padol po zablokovaní Ter Stegena a chybe Lengleta a nakoniec sme mali možnosť vidieť aj ďalší nevyužitý pokutový kop Messiho (hoci loptu potom so šťastím predsa len doklepol do bránky) a aj fantastický gól Valencie po strele z 30 metrov, ktorý sa postaral o nervóznu koncovku stretnutia. Všetci však čakáme na trochu iný zápas Blaugranas.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
jirkam Premium
2021-05-03 00:00:33
Chtěl bych zažít ještě letos zápas, kdy nebudeme slyšet TRPĚLI JSME
2021-05-03 00:08:32
To musíme hrát až do konce v 11ti ... bohužel z lavičky nemáme do zálohy vůbec nikoho! Ale dneska bych pochválil hlavně DeJonga, Messiho a Grieze .