Katalánci včera dokázali vyhrať nesmierne dôležitý zápas na Mestalle, ale výhra 2:3 nad Valenciou sa nerodila ľahkou. Blaugranas v podstate opäť inkasovali, tentokrát dva góly a museli výsledok otáčať a v koncovke sa opäť trpieť. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,8

Za bezgólového stavu pochytal šance Racica a Guedesa. Prvý gól ide aj na jeho vrub, na druhej strane bol zablokovaný Correiom.

Araujo - 6,3

Na pravej strane nahradil Minguezu. V obranných činnostiach sa zlepšil, ale na lopte sa ešte necítil komfortne.

Piqué - 6,4

Bojoval aj napriek poranenému kolenu, vyhral niekoľko kľúčových vzdušných súbojov, keď sa Valencia v koncovke pokúšala vyrovnať.

Lenglet - 5,8

V posledných týždňoch podáva lepšie výkony, ale v tomto zápase nechal Paulistu, aby si bez problémov nachytal gólovú strelu.

Busquets - 7,1

Pokračuje vo skvelých výkonoch a najrýchlejšie zareagoval pri Messiho nepremenenej penalte, aby loptu udržal v hre.

Dest - 6,2

V strede týždňa si oddýchol, no v zápase proti Valencii nepredstavoval pre súpera žiadnu hrozbu.

De Jong - 7,1

Pokryl každučký priestor na ihrisku v ďalšom špičkovom zápase z jeho strany. Pomáhal v defenzíve a vždy ak mohol, nabiehal si do pokutového územia. V jednom nábehu ho Cillessen vychytal, ale loptu do siete doklepol Griezmann.

Pedri - 6,4

Odohral dobrý zápas, neustále zapojený do hry, no nevyužil šancu na zlatom podnose, aby otvoril skóre. Jeho zblokovaná strela viedla k Messiho prvému gólu.

Alba - 6,9

Lepší v útoku, než v defenzíve, do pokutového územia poslal množstvo nebezpečných centrov, z toho jeden viedol ku Griezmannovmu gólu.

Messi - 8,6

Mal prsty v mnohých nebezpečných akciách mužstva. Skvelý pas na De Jonga vyústil v pokutový kop, ktorý nakoniec aj so šťastím viedol k prvému gólu Barcelony. Následne pridal aj druhý gól, tentokrát z výborne zahraného priameho kopu.

Griezmann - 7,3

V prvom polčase sa nedokázal dostatočne často dostať do šestnástky súpera, ale v tom druhom si to vynahradil, keď strelil nesmierne dôležitý druhý gól Blaugranas. Strelecky sa presadil už v piatom zápase po sebe.

Náhradníci

75' Moriba - 6,3

Ďalší dôkaz, že tréner v neho veľmi verí, keď ho poslal do koncovky tak dôležitého zápasu.

75' Sergi Roberto - 6,3

Nahradil Desta na posledných 15 minút, aby mužstvu pomohol podržať loptu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

9 komentáre
2021-05-03 10:04:39
To me vzdycky bavi... "Pokryl každučký priestor na ihrisku v ďalšom špičkovom zápase z jeho strany." A proto davam... 7 bodu! :D to je jak prostreno :D
2021-05-03 10:13:36
De Jong by si určite zaslúžil vyššie hodnotenie, jeho vplyv na hru je enormný