Ronald Koeman odpovedal na otázky novinárov pred zápasom s Atléticom Madrid.

[Marc Brau, Barça TV] Barcelona a Atlético Madrid sú mužstvá, ktoré v La Lige strelili najviac gólov. Atlético ich menej aj inkasuje. Čo bude zajtra kľúčom k víťazstvu?

"Sú to dva veľmi dobré tímy, ktoré o titul bojujú s ďalšou dvojicou mužstiev. Nie je možné nás porovnávať, naše štýle sú rozdielne. Vyhrať sa však dá mnohými spôsobmi. Musíme hrať dobre s loptou, pretože súper sa uzatvára a bráni. Hra vo finálnej zóne musí byť veľmi dobrá, aby sme si vytvárali gólové príležitosti a boli efektívni."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] V dôležitých zápasoch tejto sezóny ste mali problémy. Aký máš odkaz pre šatňu?

"V priebehu sezóny má každé mužstvo svoje vzlety aj pády. Získali sme veľa bodov, aby sme sa dostali tam, kde sme. Pred 3-4 mesiacmi sme nečakali, že budeme bojovať o titul. Je to kolo s priamymi súbojmi, mužstvo môže urobiť dôležitý krok. Musíme byť mentálne silní, hrať dobre, obetovať sa bez lopty. Sme presvedčení, že zahráme dobre."

[Marta Ramon, RAC1] Rozhodne zajtrajší výsledok o titule?

"Nemyslím si, že tento výsledok bude rozhodujúci. Zostávajú nám ešte 3 zápasy. Zápas bude dôležitý, ale nie rozhodujúci."

[Adria Albets, Cadena SER] La Liga tento týždeň začala vyšetrovať večeru hráčov v Messiho dome a možné porušenie pravidiel. Myslíš si, že hráči urobili chybu?

"Nie je to moment, aby sme hovorili o tejto téme. Zápas je najdôležitejší. Chápem tvoju otázku, ale nie je na to vhodný čas."

[Helena Condis, Cadena COPE] Čakáme na konečné rozhodnutie, či zajtra budeš môcť zasadnúť na lavičku. Aká je pre teba táto možnosť dôležitá?

"Je to dôležité. Musia rozhodnúť skôr, než do zajtra, nerozumiem, prečo to trvá tak dlho. Ak budem môcť byť na trávniku, je to v poriadku, ak nie, bude to rovnaké ako vo Valencii, kde sme si dobre poradili. Pracujeme spolu takmer celú sezónu, idea trénerského štábu je rovnaká ako tá moja. Nie je potrebné preháňať."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Luis Suarez sa po prvýkrát vracia na Camp Nou. Čo pre vás znamená jeho prítomnosť v tak dôležitom zápase?

"S určitosťou to pre neho bude zvláštne, rovnako ako pre našich hráčov. Suarez hrával v Barcelone dlho, ale sme profesionáli a každý dá zo seba všetko pre svoje mužstvo. Musíme sa sústrediť na neho aj na iných hráčov a na to ako ich môžeme neutralizovať a na čo si musíme dávať pozor. Pre mňa je to normálny zápas."

[German García, Radio Nacional] Naďalej si myslíš, že na zisk titulu je potrebné vyhrať zostávajúce zápasy?

"Áno, to sa nezmenilo. Názor sa nemení z týždňa na týždeň. Ak vyhráme zostávajúce 4 zápasy, získame titul."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Ansu Fati včera odletel do Porta, aby podstúpil operáciu kolena. Hovoril si s ním? Ako sa cíti?

"Ešte som s ním nehovoril, rozprávali sme sa pred cestou. Po operácii som to konzultoval aj s lekárom. Chudák chlapec je mimo hru už veľmi dlho. Niektoré veci sa nevyvinuli dobre, ale nechcem zachádzať do podrobností. 5-6 mesiacov je veľa. Teraz je najdôležitejšie, aby sa Fati dobre zotavil a pripojil sa k nám v budúcej sezóne. Jeho absencia je pre nás citeľná."

[Albert Roge, Sport] Nehral Dembélé proti Valencii kvôli nejakým problémom alebo išlo o tvoje rozhodnutie? Bude zajtra dostupný?

"Všetci hráči, ktorí sú povolaní, môžu hrať. V priebehu zápasu sa zmení veľa vecí, potrebujeme všetkých hráčov. Zajtra nasadíme zostavu, ktorú uznáme za najlepšiu s cieľom zvíťaziť."

[Ángel Pérez, Mundo Deportivo] Bude zajtra mentálny aspekt dôležitejší ako ten fyzický?

"Neexistuje jedna dôležitejšia vec. Každé mužstvo má svoj štýl, náš je iný od štýlu Atlética. Musíme dostať maximum z našich individuálnych aj tímových schopností. Musíme využívať voľný priestor, hrať hlboko a so zatiahnutými formáciami po strate lopty. Nie je to len jedna vec, dobre musíme urobiť veľa vecí."

[Anais Marti, La Vanguardia] Môže mať prehra Realu v Lige Majstrov nejaký vplyv na ligu?

"Nie, tieto veci je potrebné akceptovať a ísť ďalej."

[Jordi Quixano, El País] Prekvapili ťa taktické znalosti v prípade Lea Messiho? Alebo si to očakával.

"Viem, že Messi hrá futbal dlhé roky. Keď sme sa rozprávali v lete pred začiatkom sezóny, videl som, že sa zaujíma o taktiku, pozície, presing. Má ohromné schopnosti a bol pre nás veľmi dôležitý. Nemyslí len na seba, ale aj na iných a na to, kde môže mužstvo podať najlepší výkon."

[Albert Nadal, Ara] Očakávaš, že Atlético bude hrať defenzívnejšie alebo ofenzívnejšie?

"Atlético hralo v niektorých zápasoch presingom viac, než zvyčajne. Každý chce hrať po svojom. Barcelona vždy útočila, ale existuje viac spôsobov. Dôležité je, aby sme boli verní nášmu štýlu. Týka sa to nás, aj Atlética. Očakávame, že súper bude bez lopty veľmi stiahnutý a uzatvárať priestor medzi líniami."

[Xavi Lemus, TV3] Plánuješ už budúcu sezónu? Počítaš vo svojich plánoch aj s Leom Messim?

"Ak Leo zostane, bude to pre nás lepšie. Plány budú jednoduchšie, pretože je najlepší na svete. Plánovanie je normálne, robia to aj iní tréneri."

[David Figueiras, TVE] Rozprávaš sa s hráčmi viac, než obyčajne? Plánuješ zajtra pred zápasom nejaký mimoriadny príhovor, či mentálnu prípravu?

"Tento týždeň sa nijako nelíšil od ostatných. Máme svoj štýl práce, analyzovali sme súpera, dnes sme diskutovali, to isté urobíme aj zajtra. Nie je potrebné konať inak. Všetci vieme, aký je tento zápas dôležitý."

[Jordi Blanco, ESPN] O čo zajtra žiadaš rozhodcov?

"Bude lepšie, ak o rozhodcoch nebudem hovoriť. Federácia posiela na takéto zápasy tých najlepších rozhodcov. Dúfam, že rozhodnutia budú správne, ale priveľmi sa nad tým nezamýšľam, pretože to nemôžem zmeniť. Dúfam, že rozhodnutia budú spravodlivé pre všetkých."

[Jamie Easton, BeIN Sports] Kedy porozumieš tomu, prečo si bol suspendovaný? Je v tom niečo osobné? Bude pre teba problém, ak hráčom nebudeš môcť poskytnúť inštrukcie?

"Áno, cítim, že je v tom niečo osobné. Povedal som 'to je postavička', nie je to urážka a ani dôvod suspendácie na dva zápasy. Za tým je niečo viac."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
Marian Premium
2021-05-07 15:33:12
Vyhráme.
2021-05-07 16:40:55
To co povedal ze na zapasy posielajú najlepsich rozhodcov... Na tieto zápasy najviac postihnutých rozhodcov. A to je vzdy... To je nahodicka ze zápas o titul ide pískat škulaty debilko