Zisk španielskeho titulu v Primera Division nemá v rukách ani Atlético Madrid a Katalánci už vôbec nie. Asi tak by dala zhodnotiť bezgólová remíza tejto dvojice mužstiev v dnešnom stretnutí na Camp Nou. Ak má najlepšiu známku brankár tímu, niečo je zle...

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 8,2

Nemecký gólman si v prvom polčase pripísal 6 zákrokov a bol hlavným organizátorom obranných radov v zápase.

Mingueza - 5,8

So šikovným Carrascom mal veľké problémy a zaplatil za to, keď ho Koeman po prvom polčase vystriedal za Arauja.

Piqué - 6,9

Zakončenie hlavičkou v dobrej šanci mu chytil Oblak a potom momenty na to, ale na opačnej strane, predviedol skvelý zákrok proti Carrascovi. Až dovtedy jeho výkon pôsobil pomerne letargicky.

Lenglet - 6,2

Skvelý blok na Correu v prvom polčase. V druhom polčase ukradol Araujovi loptu z hlavy v čistej pozícii, kedy sa zdalo, že Uruguajčan strelí gól. Neskôr pomohol Suarezovi s nevydareným odkopom.

Busquets - 6,3

Bolo zjavné, ako vládne v strede poľa Barcelony, keď v 32. minúte musel nútene striedať kvôli zraneniu hlavy.

Dest - 6,5

Zápas začal dobre a v súbojoch sa mu darilo porážať Hermosa, no na pravej strane nedokázal ponúknuť taký výkon, ako bolo potrebné.

De Jong - 6,7

Pracoval tvrdo a vyvážal loptu dopredu, ale tentoraz nebol schopný dostať sa do pozícií vo finálnej tretine, aby Atléticu narobil problémy.

Pedri - 6,3

Mal často loptu na kopačkách, ale nebol schopný predviesť svoj talent medzi líniami. Dobrý center na Araujov gól, ktorý neplatil kvôli ofsajdu.

Alba - 6,7

Mal problémy nájsť si dostatočný priestor na ľavej strane, ale vymyslel skvelý center, ktorý Dembélé v dobrej šanci nedokázal zužitkovať.

Messi - 7,6

Hoci sa mužstvu v zápase nedarilo, napriek tomu mal Argentínec prsty v najlepších momentoch zápasu, napríklad slalom pomedzi šiestich hráčov Atlética so zakončením, ktoré Oblak vyškriabal na rohový kop. Slovinec výborne zasiahol aj pri Messiho priamom kope.

Griezmann - 6,1

Messimu v útoku neponúkol dostatočnú podporu, mal len jednu šancu a aj to ju Oblak s ľahkosťou zneškodnil.

Náhradníci

31' Moriba - 6,5

Nahradil zraneného Busquetsa po pol hodine hry a hodinka zápasu proti Atléticu Madrid mu výrazne pomôže v jeho rozvoji.

46' Araujo - 6,5

Jeho príchod pomohol Barcelone spevniť obranné rady a nebezpečný bol aj v útoku. Strelil gól, ktorý bol kvôli tesnému ofsajdu správne anulovaný.

75' Sergi Roberto - 6,2

Nahradil Pedriho, ale do zápasu nevniesol nič extra.

75' Dembélé - 6,1

Vďaka svojej rýchlosti a priamočiarosti urobil rozdiel, no opäť bola problémom jeho mizerná efektivita.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

13 komentáre
2021-05-08 20:07:50
Moriba aj Araujo majú rovnaké hodnotenie. Amen, vypínam...
2021-05-08 20:14:48
Moriba max 4 . 2 za účasť a po jednom za strelu a druhý za zablokovanú strelu.