Barcelona opäť sklamala v dôležitom zápase a proti Atléticu Madrid len remizovala. Šance Kataláncov na zisk ligového titulu sú už len v teoretickej rovine. Barcelona v tejto sezóne odohrala s Atléticom a Realom štyri zápasy, no získala z nich len jeden jediný bod. To najlepšie ilustruje, že mužstvo nie je na veľké úspechy ešte pripravené.

Ak vezmeme do úvahy aj zápas proti Seville, Barcelona má na konte výhru 2:0 a remízu 1:1. Zdá sa však, že Andalúzania už z boja o ligový titul vypadli. Najväčšiu šancu má v súčasnosti Real a Atlético, s ktorými Barcelona prehrala 1:3, 1:2 a 0:1. Teraz, len tri kolá pred koncom súťaže, stráca na lídra 2 body a Los Blancos majú zápas so Sevillou k dobru.

Barcelona už v Lige Majstrov ukázala, že jej k európskej špičke ešte niečo chýba. S PSG prehrala 1:4 a hoci odvetu odohrala skutočne na výbornej úrovni, len remizovala 1:1. Katalánci mali problémy aj v Copa del Rey a to neraz, hoci napokon siahli na trofej. Vo finále Španielskeho superpohára zbabrali koncovku zápasu a titul nakoniec putoval do Bilbaa.

Barcelonu v posledných kolách čakajú zápasy s Levante, Celtou a Eibarom. Zdá sa, že tieto konfrontácie sú z papierového hľadiska ľahké, ale vo futbale nie je nikdy nič isté. Za predpokladu, že zverenci Ronalda Koemana vyhrajú všetky zápasy, musia sa spoľahnúť na prehru Realu a Atlética, alebo na 2 remízy v prípade každého mužstva.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-05-09 09:56:00
Proti podzimu se tým dost zlepšil, ale největší problém je v tom že na některých postech prostě chybí kvalita. Griezmann měl dobrý jaro, ale proti silnější je právě nulové, takže prodat za slušný balík. Dále prodej Coutinha, Umtitiho, Pjaniče, Braitwaite ho a Firpa,Trincao hostovačka. Přivést Haaland a, Garciu,Gayu(Depaye pokuď to bude s Fatim takhle špatný) a někoho do zálohy+šance Colladovi, Moribovi, Puigovi. Laporta bude mít náročný léto.
2021-05-09 10:59:07
Môžem sa mýliť, ale ja nakväčšiu slabinu vydím v Busquetcovi a to napriek tomu, že v poslednom čase naňho tu šla aj chvála. V zápasoch proti všetkým top tímom ho jeho protivník úplne prevalcoval. Proti PSG Verati, proti Realu mladý Valverde atď. Kto včera pozeral Man city proti Chelsea, tak na jednej strane hral na DM Kante a na druhej Rodri. Obaja sú úplne inde. Je to pekné, že Busquets je schopný posúvať loptu, ale vo všetkých top tímoch na tomto poste hráva fyzicky nadupaný hráč, ktorý nemá problém šprintovať ako do obrany, tak aj vyvážať loptu. U Busquetsa to je niečo nepredstaviteľné. Na DM vrátiť Dejonga a okrem hroťáka a ľavého obrancu by sa bolo dobré poobzerať aj po nejakom box-to-box hráčovi do zálohy. Hračičky v podobe Pedriho a Puiga má Barcelona vyriešených, ale bolo by potrebné doplniť zostavu o niekoho ako bol mladši Rakitič, keď prišiel do Barci.