Tréner Atlética Madrid odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii po zápase s Barcelonou.

K tomuto zápasu ste pristúpili ambiciózne. Stačí tento bod na zisk titulu?

"Hráme vo fantastickej súťaži, v ktorej o najlepší výsledok bojujú 4 kluby. Do Barcelony sme prišli odohrať rozhodný, bezpečný a tímový zápas. A zápas bol taký, aký sme si predstavovali. Mužstvo dobre pracovalo, nenáhlilo sa do rýchlych útokov, udržiavalo hru, hralo na protiútoky, vo skvelom prvom polčase získavalo lopty. Druhá časť bola vyrovnanejšia. Súper mal šance, ako napríklad hlavička Dembélého a my sme mali šancu Carrasca, ktorá bola skvelou šancou na strelenie gólu, ak by loptu zahral skôr. Zajtra si oddýchneme a v pondelok začneme prípravy na zápas s Realom Sociedad. Ideme zápas po zápase."

Je remíza spravodlivým výsledkom? Komu sa hodí lepšie?

"To nebudem hodnotiť. Odohrali sme dobrý zápas. Barcelona hľadala svoj spôsob, aby nám ublížila, je to skvelé mužstvo s fantastickými hráčmi. Má mladých hráčov, Ronald Koeman odvádza skvelú prácu. Vyhrali Copa del Rey, môžu vyhrať La Ligu, Real Madrid bude súperiť ako vždy a Sevilla sa zajtra pokúsi pripojiť do boja o titul. Ideme zápas po zápase a to je všetko."

Odchádzate z Camp Nou posilnení?

"Ideme po dobrej ceste. Odkedy som sem prišiel v roku 2011, tá cesta spočíva v tom, že myslíme len na najbližší zápas, tak ako by išlo o finále. Niektorí z nás hrajú lepšie, iní horšie, s väčšou intenzitou, viac angažovaní, ale práve to musíme vyhľadávať."

Oblečieš si zajtra dres z čias Seville?

"Nesledujem zápasy, nebavím sa pri nich dobre. Ak si tento zápas pozriem, veľa sa nezmení, takže ma čaká pokojná večera s rodinou. V stredu musíme odohrať výborný zápas s Realom Sociedad."

Dnes ste ukázali, že ste psychicky silní.

"Hráčov som žiadal jedine o to, aby hrali, aby boli sami sebou a dokázali hrať. A tak sa aj stalo a mám z toho radosť. Našim úspechom je súperenie každú sezónu, nech sme kdekoľvek."

Bol si dnes k víťazstvu na Camp Nou najbližšie?

"Pokiaľ ide o čísla, s ktorými zvyčajne preháňate, myslím si, že v posledných štyroch zápasoch nám to nešlo zle, vyhrali sme ligu, dvakrát v rade sme na Camp Nou remizovali a v Saudskej Arábii sme vyhrali Superpohár. Je pravda, že sme tu už dlhé roky nevyhrali, ale všetko raz príde. Vždy, keď prídeme na tento štadión, budeme dúfať v triumf."

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
8JK8 Premium
2021-05-09 09:21:58
Páči sa mi tento vzájomný rešpekt s Atletikom či už tu bol včerajší rozhovor s prezidentom alebo dnes s Diegom medzi Barcelonou a Atletmi to funguje naozaj veľmi dobre zápasy sú napäté a vždy ide o veľa no vždy si vieme podať ruky a pokračovať ďalej za to vzťahy s inými klubmi ako Real, PSG, Liverpool či Borussia sú na bode mrazu
2021-05-09 13:27:54
Koeman zase nicim neprekvapil, Simeone presne vedel kto bude hrat a hlavne ako......