Madridský denník Marca dnes predstavil 7 dôvodov, kvôli ktorým FC Barcelona prišla o možnosť získať španielsky ligový titul v sezóne 2020/2021.

Keď nastal okamih pravdy, Barcelona si nedokázala splniť svoju domácu úlohu. Zverenci Ronalda Koemana mali nejednu šancu, aby sa dokázali výrazne priblížiť k zisku La Ligy, ale v jednom prípade neboli úspešní. Samozrejme, že stále existuje šanca, že Blaugranas môžu skončiť na prvom mieste, ale nemajú nič vo svojich rukách. Prečo sa Barcelona ocitla v situácii, kedy liga závisí od výsledkov Realu a Atlética?

Zlá prvá polovica sezóny

Jesenná časť sezóny bola pre Barcelonu katastrofálna. Mužstvo v prvých mesiacoch stratilo až 20 bodov a teraz je to veľmi cítiť. Zakopnutia proti klubom ako Getafe, Cádiz či Eibar neumožnili, aby sa Blaugranas v koncovke sezóny nachádzali v lepšej pozícii.

Chýbajúce víťazstvá proti silným klubom

Už to nie je problém len hlúpych zakopnutí s papierovo slabšími súpermi. Ide o to, že Barcelona v tejto sezóne nedokázala poraziť svojich priamych súperov v boji o titul. Prehrala obidve El Clásicá v z dvoch zápasoch s Atléticom Madrid vybojovala len jeden bod. Najväčších úspechom bolo víťazstvo nad Sevillou. Takto sa titul nedá vybojovať.

Prehra s Granadou

Keby sa fanúšikovia Barcelony mohli vrátiť v čase a mali by možnosť zvrátiť niektorú udalosť, vybrali by si zrejme zápas proti Granade. V to popoludnie mali Katalánci všetko vo svojich rukách a ak by vyhrali, dostali by sa do vedenia v tabuľke. Konfrontácia s Andalúzanmi sa však skončila prehrou 1:2 a to významným spôsobom zmenilo situáciu klubu v Primera Division v koncovke sezóny.

Drahé chyby

Barcelona sa počas celého ročníka dopúšťala hrubých chýb v obrane. Chýb, z ktorých rezultovali ľahké góly pre súperov. Ide o slabinu, ktorú mužstvo neskôr skorigovalo pomocou zmeny systému na troch stopérov, ale stále to nie je ono.

Bez dobrej hry

Katalánci mali v tejto sezóne niekoľko momentov, počas ktorých predvádzali niekedy až podpriemernú hernú kvalitu. V zápase proti Atléticu to bolo dokonale vidieť. V istom momente sa zdalo, že Los Colchoneros sú odvážnejší ako Blaugranas, pritom hrali na Camp Nou.

Absencia útočníka

Barcelone počas celej sezóny chýba klasický hrotový útočník. Deviatka svetového formátu, ktorá by dokázala rozhodovať o osude zápasov, v ktorých Messi s Griezmannom nedokázali urobiť rozdiel. Luis Suarez odišiel a mužstvo zostalo bez náhrady. Barcelona sa túto dieru pokúsila zaplátať, ale nič viac. Je ťažké vydržať takto počas celej sezóny.

Nedostatky v kádri

Koemanovi niekedy na lavičke chýbal hráč, ktorý by bol schopný oživiť mužstvo počas zápasu, zmeniť jeho priebeh. Holanďan dal jasne najavo, ktorým hráčom verí a ktorým nie. Oficiálna čierna listina ešte nie je zostavená, ale hráči ako Firpo, Pjanić či Puig nepatria medzi trénerových obľúbencov. Keď sa v zápase proti Atléticu zranil Busquets, Koeman siahol po Moribovi. Stred poľa s vekovým priemerom 19 rokov nie je práve silný argument na to, aby sa Barcelona mohla pobiť o titul, najmä v zápase proti tak ťažkému súperovi ako Atlético.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

16 komentáre
2021-05-09 13:20:23
uplna pravda plus dalši bod by mal byť trener : nevie zasiahnuť do zapasu aby zmenil hru ked sa nedarí plus nevie striedať a odstavil hračov neviem prečo !!!!
2021-05-09 13:30:00
Chyba mi tam Lenglet. Ktory nam svojimi nestastnymi zakrokmi stratil kopu bodov.