Sergio Busquets musel počas včerajšieho zápasu s Atléticom Madrid predčasne opustiť trávnik kvôli zraneniu. Katalánsky denník Sport prináša informáciu, že zranenie pivota nie je vážne a trénerovi Barcelony bude k dispozícii už na utorkový zápas proti Levante.

Busquets si vo včerajšom zápase proti Atléticu zahral len pol hodiny, pretože bol v jednom zo súbojov nechtiac zasiahnutý do tváre. Odchovanec La Masie sa ešte pokúsil vrátiť na trávnik, ale nakoniec bol vystriedaný a prevezený do nemocnice na vyšetrenia. Tie u hráča potvrdili mierne prasknutú hornú čeľusť, ale vážnejšie problémy boli vylúčené.

Sport informuje, že Busquets si oddýchol doma a cíti sa dobre. Dnes dokonca absolvoval individuálny tréning. Všetko poukazuje na to, že Ronald Koeman ho na najbližší zápas na pôde Levante bude mať k dispozícii. Nebude potrebovať ani ochrannú masku, možno len drobnú ochranu čeľuste. Pre Barcelonu je to veľmi dobrá správa, pretože Busquets hrá po zmene systému na troch obrancov naozaj vynikajúco.

Vo včerajšom zápase bola absencia Busquetsa badateľná okamžite a prejavila sa dezorganizáciou hry v strede poľa, čo priznal dokonca aj Alfred Schreuder na pozápasovej tlačovej konferencii. Teraz sa zdá, že Busquets mužstvu predsa len pomôže v troch posledných zápasoch sezóny proti Levante, Celte a Eibaru. Okrem toho sa spolieha na to, že 20. či 21. mája sa ocitne v nominácii Španielska na EURO 2020.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-05-09 21:59:59
Dobrá sprava
2021-05-09 22:35:04
Někdy mu nemůžu přijít na jméno,ale musím přiznat, že letos mu to fakt sedlo.Super že jsi zpět Sergi