Tréner FC Barcelona po remíze s Levante uviedol, že problémom mužstva v druhom polčase bola chýbajúca intenzita.

[Marc Brau, Barça TV] Ako môžeš okomentovať dnešné udalosti?

"Ťažko vysvetliť to, čo sa stalo. V prvom polčase sme hrali s dobrou intenzitou, ale prehrali sme v druhom polčase. V obrane sme urobili priveľa chýb, vyplynuli z menšej intenzity po prestávke."

Nedokázali ste vyhrať tento zápas fyzicky či mentálne?

"Po góle na 2:2 mužstvo dobre zareagovalo a strelilo tretí gól. Potom sme však opäť zle bránili, Levante opäť s ľahkosťou strelilo gól. Nemali sme problém s gólmi, ale súper bol oveľa efektívnejší. To nebola úroveň Barcelony. Prvý polčas bol dobrý, ale zápasy trvajú 90 minút. Priveľmi sme znížili náš rytmus a strácali sme lopty. K tomu tie chyby, je to sklamanie. Nestalo sa prvýkrát, kedy sme viedli 2:0 a nevyhrali sme. Dnes nie som schopný pochopiť, prečo."

Čo si myslíš o výkone Dembélého?

"Myslím si, že zahral dobre a bol veľmi nebezpečný, zasiahol aj do obrannej hry. Zvyčajne máme loptu po dlhší čas, preto sú krajní obrancovia dôležití a chceme ich využívať, tak ako pri druhom góle. Dembélé takto môže hrať."

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Najprv ste prišli o dvojgólové vedenie, ale potom ste strelili ďalší gól. Akým zázrakom ste nevyhrali tento zápas, čo sa stalo?

"Niekedy je ťažké vysvetliť isté veci. V prvom polčase sme hrali dobre so zodpovedajúcim rytmom, strelili sme dva góly. Na začiatku druhého polčasu sme ľahko strácali loptu a poľavili sme v intenzite. Levante nás prekvapilo pri niektorých akciách, pretože v obrane sme sa nedostatočne sústredili. Súperovi sme umožnili isté veci a ten ich využil."

[Marta Ramón, RAC1] Je to definitívny koniec sna o titule?

"Všetko sa skomplikovalo ešte viac, uvidíme, čo urobia súperi, ale našim cieľom bolo vyhrať všetky zápasy do konca. Nepodarilo sa, naša situácia je zložitejšia."

[Adria Albets, Cadena SER] Berieš na seba zodpovednosť za to, čo sa stalo?

"Tréner je vždy zodpovedný za mužstvo a za výsledky. Sám sa pýtam, čo sa po prestávke stalo, pretože sme hovorili o tom, aby sme udržali rytmus a nerobili chyby v obrane a stal sa úplný opak. Samozrejme, že sa cítim veľmi zle, tak ako každý hráč a člen trénerského tímu. Vyhrávali sme 2:0 a remízu sme nečakali."

[Helena Condis, Cadena COPE] Uvedomuješ si, že tvoje pôsobenie v Barcelone bude po tomto zápase ešte viac spochybňované?

"Áno, je to normálne, chápem to. Po takomto druhom polčase sa určite objavia pochybnosti."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Cítiš sa dostatočne silný, aby si dohral sezónu a začal prípravy na tú nasledujúcu?

"Nie je to jednoduchá otázka takto hneď po zápase, pretože po celý čas myslím na zápas. Kladieme si otázku, čo sa stalo, sme na dne. Od zajtra sa budeme pripravovať na ďalšie zápasy a potom na novú sezónu."

[Xavi Lemus, TV3] Akým spôsobom by si vysvetlil tú negatívnu zmenu tímu v druhom polčase a neodpustiteľné chyby v obrane?

"Takéto veci sa niekedy nedajú vysvetliť. Hráči začali hrať s nižšou intenzitou a agresivitou. Nehrali sme v obrane, ale vo všeobecnosti boli oveľa horší ako v druhom polčase. To bol najväčší problém."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter

Diskusia

26 komentáre
Marian Premium
2021-05-12 07:45:21
Rozhodli to zlé striedania, deštrukcia obrany. Levante tento rok nedalo v žiadnom zápase 3 góly, teraz ich dali za polčas. Jednoznačne tréner poslal hráčov, ktorí chybovali pri útokoch Levante. Je nepoučiteľný. Pre Koemanovo zdravie bude lepšie, ak sa s ním Laporta rozlúči. Srdce po infarkte potrebuje pokoj, nie toto.
2021-05-12 07:48:55
Tak myslim ze vysvetleni je jasne Ronalde nemel si do toho rozestaveni hrabat o polocase a uz vubec si tam nemel posilat Roberta