Sergi Roberto je v posledných týždňoch veľmi kritizovaný za svoju formu. V zápase proti Levante podal opäť zlý výkon a okrem toho musel byť predčasne vystriedaný kvôli ďalšiemu zraneniu.

29-ročný záložník prechádza najťažším obdobím svojej kariéry, odkedy sa stal členom prvého tímu FC Barcelona. Veľmi zlý zápas odohral už proti Granade a ani proti Levante nepredviedol nič extra. Na ihrisko sa dostal miesto Ronalda Arauja v 46. minúte a tréner ho poslal na pravú stranu trojčlennej obrany. Zo strany Koemana to nebolo dobré rozhodnutie, pretože Roberto si na tomto poste nevedel poradiť a okrem toho mu chýbala koncentrácia. Záložník však zápas kvôli zraneniu aj tak nedohral.

Sergi Roberto si v priebehu rokov vytvoril povesť veľmi dobrého hráča, ktorý podával stabilné výkony. Aj začiatok prebiehajúcej sezóny bol pre neho vydarený, pretože strelil gól Celte Vigo a Luis Enrique ho povolal do reprezentácie Španielska. No štyri dni po návrate z reprezentačného zrazu sa v zápase s Atléticom Madrid zranil a vynechal ďalšie dva mesiace. Medzitým sa nakazil koronavírusom a istý čas nemohol trénovať s mužstvom, kvôli čomu sa jeho dátum návratu do hry posúval.

Keď sa konečne vrátil na trávniky, čoskoro sa opäť zranil. Stalo sa tak v pohárovom zápase koncom januára. Vrátil sa na posledné ligové El Clásico, ale odvtedy sa nevedel dostať do formy. Chýbala mu energia v ofenzívnych akciách, v obrane sa dopúšťal množstva chýb a hral nepresne. Jeho kontrakt mu končí už na budúci rok a klub mu nechce predstaviť ponuku na dlhšie obdobie ako do roku 2023. Záložník nemal ďaleko k odchodu už počas uplynulého leta a tento scenár je opäť pravdepodobný počas najbližšieho letného prestupového obdobia.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2021-05-13 07:38:38
pamätam si ako zacinal, na audi cupe reziroval hru a islo mu to vyborne. skoda odchovanca, ktory nikdy nevyuzil svoj potencial, vdaka nasilu prerabke na obrancu..
2021-05-13 08:10:43
Roberto potrebuje zmenu, poslať ho preč.