Hans-Joachim Watzke, generálny riaditeľ Borussie Dortmund varoval Barcelonu aj Real Madrid, že Erling Håland počas letného prestupového obdobia neprestúpi nikam.

Novinári nás dennodenne kŕmia špekuláciami o ďalšej budúcnosti Erlinga Hålanda. Nór má vraj prestúpiť do Realu Madrid či do Barcelony, ale Watzke ako generálny riaditeľ Borussie má na celú záležitosť jasný pohľad - Håland sa počas leta z Dortmundu ani nepohne: "Jednoznačne dúfam, že Erling Haland bude za nás hrať aj na budúci rok," uviedol v rozhovore pre Bild. "Real Madrid a Barcelona? Myslím si, že majú vedomosť o zmluvnej situácii Hålanda a o našej pozícii," dodal.

Hålandov otec a aj jeho agent pritom v apríli navštívili ako Barcelonu, tak aj Madrid, aby sa stretli s predstaviteľmi oboch klubov a preverili situáciu. Watzke sa napriek tomu drží jasného stanoviska a tým je, že Borussia si chce útočníka udržať aj v budúcej sezóne.

Watzke zároveň poukázal na iný prípad - hviezda Dortmundu Jadon Sancho bola spájaná s odchodom do Manchestru United, ale z transferu nakoniec nebolo nič a hráč zostal v Dortmundu: "Som úplne pokojný. Počas uplynulého leta nám v prípade Jadona Sancha nikto neveril až do konca prestupového a dnes je stále s nami," povedal Watzke.

"Buď máte káder, do ktorého kúpite hráča a potom ho necháte odísť, alebo nie. Dokážeme s tým žiť a cítiť sa dobre, pretože sme si vedomí zmluvnej situácie, ktorá nám veľmi pomáha," dodal.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-05-15 10:29:50
Toto pomaha velmi aj nam, znizi sa buduce leto jeho cena a Laporta z toho bude vitaz lebo teraz peniaze nemame
2021-05-15 11:06:31
Upřímně Dortmund těží z toho, když si ho nechá ještě rok. Ano, rozdíl je třeba 40-50 mega v přestupu, ale kolik dostanou za marketing, kolik dostanou když jim vystřílí postup do LM atd. Dost reálně se jim vyplatí nechat si ho ještě rok a Haaland motivaci bude mít taky, pokud zopakuje sezónu takovou, porve se o něj svět, ale ukázat, že to byla "náhoda", tak ztratí zbytečně zájem. Dle mého nutně nemusí prodávat Dortmund, jak je chybně myšleno, což je plus pro Barcu případně výkupky další rok.