Tréner FC Barcelona počas tlačovej konferencie pred zápasom proti Celte Vigo odpovedal na otázky novinárov týkajúce sa najmä jeho budúcnosti. Holanďan chce pokračovať v práci v Barcelone za predpokladu, že bude mať plnú dôveru zo strany vedenia. Zároveň počíta s posilami a je názoru, že médiá sa k nemu v posledných dňoch nesprávajú dobre.

[Marc Brau, Barça TV] Po poslednej remíze s Levate nemáte na zisk titulu veľké šance. Do akej miery máte ešte nádej pred dvojicou posledných zápasov? Aký vplyv má táto situácia na mužstvo?

"Myslím si, že je dôležité veriť a napredovať. Snažiť sa vyhrať všetky zápasy, ktoré nám zostali a čakať. Samozrejme, že vieme, že vzhľadom na posledné výsledky sú naše šance na zisk ligy maličké, ale ak nejaké zostali, musíme ísť za víťazstvom."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Vo štvrtok si sa stretol s prezidentom. Čo nám môžeš povedať na túto tému? Si po tomto rozhovore v kontexte pokračovania v práci v Barcelone pokojnejší?

"Na túto tému nemôžem povedať veľa. Hovorili sme o Barcelone, mužstve, sezóne, posledných výsledkoch. Porozprávame sa po skončení sezóny."

[Marta Ramon, RAC1] Myslíš si, že zhodnotenie tvojej práce pri pohľade na koncovku sezóny, najmä v La Lige, bolo spravodlivé?

"Podľa mňa je veľmi dôležité, aby sme preanalyzovali celú sezónu. Musíme si uvedomiť, aká bola situácia, keď sme sem prišli, ako vyzeralo mužstvo, čo sme urobili v priebehu sezóny vzhľadom na ťažkosti, ktoré sme mali. Samozrejme, že sme sklamaní z niekoľkých okamihov, kedy sme sa mohli stať lídrom La Ligy, ale neurobili sme to. Pre každého trénera je dôležité, aby mal úplnú dôveru zo strany klubu, myslím si, že pre trénera je to najdôležitejšie. Môžem a chcem zostať, ak to tak bude."

[Joan Tejedor, SER Catalunya] Máš pocit, že más plnú dôveru zo strany klubu?

"Ako som povedal, budeme o tom hovoriť po skončení sezóny. Vtedy nastane vhodný okamih, predovšetkým zo strany klubu, pretože ja chcem zostať, som spokojný a vidím veľký priestor na zlepšenie niektorých vecí. Myslím si, že je to cesta, ktorá sa neskončí po tejto sezóne. Zlepšili sme veľa vecí, dáta mužstva sú pôsobivé. Nie je to však vhodný okamih, aby sme o tom hovorili, chcel by som o tom hovoriť po skončení sezóny a preanalyzovať súťaž. Podľa mňa je veľa aspektov pozitívnych. Kritizovať aj hovoriť o tom, že všetko ide dokonale a o dva týždne neskôr, že všetko je zlé, nie je spravodlivé."

[Víctor Navarro, COPE] Ak nezostaneš v Barcelone, budeš z klubu sklamaný?

"Nikdy sa nebudem pozastavovať nad tým, čo sa môže stať. Ako som povedal, budeme o tom hovoriť na skončení sezóny, vtedy môžem na túto otázku odpovedať."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Barcelona stiahla veľkú stratu, po zápasoch s Granadou a Atléticom mohla byť lídrom, a s Levante ste stratili body. Myslíš si, že Barcelona sa sama vyradila z boja o titul?

"Pri analýze celej sezóny to tak nebolo, pretože sme mali 12-13-bodovú stratu, ale vďaka nášmu obratu, ktorý nás stál veľa síl, sme túto stratu stiahli. Body strácali aj Atlético a Real. Je však pravda, že sme prišli o veľkú šancu, predovšetkým v zápase s Granadou. Hovoríme o jednom zápase."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Cítiš v šatni podporu?

"Cítim, že šatňa ma veľmi podporuje. Je to vždy komplikované, pretože sú v nej hráči základu, ale aj hráči, ktorým sme nedali veľa šancí. Myslím si, že v tejto otázke som trénerom, ktorý sa snaží mať vždy vo všetkom jasno a ak sa vyskytne nejaký problém zo strany hráča, tak o tom hovoríme. Musíme prijímať rozhodnutia, s ktorými nie sú všetci spokojní. Aj napriek našej situácii som dovolil Oscarovi Minguezovi pomôcť Barcelone B. Je potrebné poďakovať hráčovi, ktorý chce pomôcť rezerve, aby mohli vyhrať a postúpiť. Musíme to zdôrazniť."

[Sergi Capdevila, Sport] Bol si po troch zakopnutiach trochu sklamaný z mužstva, ktoré umožnilo Granade aj Levante otočiť zápas? Aký je odkaz pre fanúšikov, ktorí dúfali v double?

"Nie som sklamaný z mojich hráčov. Bol som s nimi dennodenne, aj pre nich je to komplikovaná sezóna. Mohli sme podpísať len jedného hráča. Vždy sa zo seba snažili dávať všetko. Môžeme diskutovať o striedaniach v priebehu zápasu, s tým nemám problém. To je všetko. Musíme sa pripraviť na posledné zápasy. Podľa mňa fanúšikovia videli, že mužstvo malo v tejto sezóne aj fantastické zápasy. Musíme priznať, že v niekoľkých kľúčových momentoch sme nedokázali vyhrať, ako napríklad v druhom polčase proti Levante, kde sme nehrali na zodpovedajúcej úrovni. To je však všetko, tento tím má pred sebou budúcnosť. Ak budeme môcť uskutočniť prestupy, ktoré nám podľa nás chýbajú, aby sme urobili nasledujúci krok, myslím si, že fanúšikovia by mohli byť z tohto tímu v kontexte budúcnosti nadšení."

[Sergi Sole, Mundo Deportivo] Aké posty je potrebné pred nasledujúcou sezónou posilniť?

"Nemyslím si, že by to bol vhodný moment. O tomto sa porozprávame po skončení sezóny. Zostávajú nám dva zápasy a nemusíme hovoriť o témach súvisiacich s nasledujúcou sezónou, pretože pracujeme ešte v tejto. Musíme rešpektovať všetkých našich hráčov a snažiť sa spolu s nimi vyhrať zostávajúce zápasy."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Záložníci strelili v tejto sezóne 11 gólov. Chcel by si, aby strieľali viac gólov?

"Áno, nemôže to byť závislé len na Messim, skórovať musí viac hráčov. Je však potrebné pamätať na to, že v tejto sezóne sme v Európe z pohľadu gólov druhý klub, lepší je len Bayern. Sme veľmi ofenzívne mužstvo vzhľadom na držanie lopty aj vytvorené akcie, podobne ako City. Napriek rozostaveniu je naša mentalita postavená na útočení a držaní lopty. Na to, aby sme boli Barcelona, je to dôležité. Efektivitu je potrebné zlepšiť aj v prípade záložníkov, aby v priebehu útokov boli efektívnejší, ale to sa týka aj útočníkov. Treba pamätať na to, že nám chýbal útočník, Ansu Fati prišiel takmer o celú sezónu."

[David Figueira, TVE] Ako človek z klubu, ktorý získal prvý európsky pohár s Barcelonou, aký odkaz máš pre ženský tím, ktorý zajtra môže vyhrať prvú Ligu Majstrov?

"Veľmi sa rozvinuli, sledoval som niekoľko zápasov, myslím si, že sú vo veľmi dobrej forme. Dôkazom toho je šanca vyhrať Ligu Majstrov. Je to veľmi dôležité pre nich aj pre klub. Moja rada spočíva v tom, že aj napriek dôležitosti zápasu pamätali na to, že sa tam dostali vďaka svojim zásluhám. Oni svoju hru, ambície a schopnosti poznajú lepšia ako ja. Dúfam, že okrem toho, že si budú môcť užiť možnosť hrať vo finále, ho aj vyhrajú."

[Jordi Blanco, ESPN] Svojimi odpoveďami budíš dojem, že si si nie úplne istý tým, či zostaneš v klube. Mali by sme byť hrdí na dedičstvo, ktoré by si po sebe mohol zanechať?

"Nebudem odpovedať na tento typ otázok, pretože sa porozprávame po skončení sezóny, to je všetko. Posledné slovo patrí prezidentovi klubu. Počkajme. V tomto smere som veľmi pokojný."

[Jamie Easton, beIN Sports] Cítiš sa nepochopený, alebo sa k tebe správajú zle?

"Áno, trochu áno, v posledných dvoch týždňoch. Ako som povedal, ak analyzujete sezónu, musíte preanalyzovať zmeny v mužstve, víťazstvo v pohári. V decembri sme mali v lige 12-13-bodovú stratu a stále bojujeme, hoci máme malú šancu. Tieto veci je potrebné analyzovať. Keď som počúval médiá v posledných dňoch, vyzerá to, ako by sme odviedli zlú prácu a s tým ja nesúhlasím."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-05-15 18:51:41
Ano,dostal si muzstvo temer zo dna/3 body naskok pred poslednym/,zabudoval si mnohych mladych hracov/lebo si inych nemal/,Messimu di mozno pomohol z depresie,prekvapil si superov 3-5-2 jkou,zodral si par hracov,ktori ku koncu uz nevladali tahat,lebo Ti narastol hrebienok a kaslal si na inych hracov,niektorych totalne odignoroval/ a mohli obcas pomoc kazdy z nich,aby si tahuni nachvilu oddychli /, a casto nezmyselnymi-neskorymi striedaniami- si to pohnojil a tak sme dopadli posledne zapasy....a dam si si na vine,ze sa teraz bojis o stolicku,lebo sa pod Tebou trasie.
/Ale prekvapil si ma kam si muzstvo doviedol,lebo som chcel verit vo 4.miesto-zato vďaka!!/
2021-05-15 18:55:51
Drzim mu palce. Najjednoduchsie je kritizovat. Verim, ze zvitazi zdravy rozum, spravna analyza a ostane. Tesim sa na Barçu v novom rocniku s Koemanom.