Joan Laporta už ohlásil zmeny v Barcelone pred novou sezónou. Ako informuje katalánsky denník Sport, jedna zmena sa týka budúcnosti Sergiho Roberta. Cieľom klubu je predaj odchovanca La Masie.

Doterajšie informácie médií hovorili o tom, že Barcelona sa chce so Sergim Robertom, Sergiom Busquetsom a Gerardom Piquém dohodnúť na znížení platu a v prípade, ak by dohoda nebola možná, klub by sa snažil hráčov predať. Katalánsky denník Sport v každom prípade tvrdí, že Sergi Roberto sa vôbec nenachádza v plánoch Barcelony na budúcu sezónu a môže sa stať jednou z obetí zmien v klube. Sport píše, že dobrodružstvo 29-ročného univerzála na Camp Nou je na konci a Joan Laporta mu neplánuje predstaviť ponuku novej zmluvy.

Sport ďalej uvádza, že Barcelona sa vzhľadom na zlú finančnú situáciu pokúsi zarobiť na predaji hráča a teraz má poslednú príležitosť. Odchovanec má zmluvu platnú len do 30. júna 2022 a od 1. januára 2022 bude môcť rokovať s inými klubmi o prestupe. V súčasnosti však nie je jasné, aký veľký záujem je o hráča na prestupovom trhu. Pred časom sa hovorilo, že Sergi Roberto sa ocitol v hľadáčiku Manchestru United, ale v súčasnej sezóne kvôli zraneniam nehral veľa a jeho forma v posledných zápasoch nebola dobrá.

Kvôli viacerým zraneniam zasiahol len do 20 zápasov. V uplynulých štyroch sezónach však odohral vždy viac ako 3000 minút. Teraz len 1198. Samotný hráč priznáva, že táto sezóna bola pre neho náročná ako fyzicky, tak aj psychicky, ale môže sa stať, že bola aj posledná.

V prípade odchodu Sergiho Roberta by z tejto situácie ťažil Emerson. Brazílčan by sa stal reálnym kandidátom na boj o miesto v základnej zostave so Sergiñom Destom a médiá naznačujú, že Emerson by sa chcel pripojiť k Barcelone počas predsezóny. V prípade odchodu Roberta však Barcelona príde o všestranného futbalistu, ktorý dokáže zahrať na mnohých postoch.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

16 komentáre
2021-05-20 18:14:18
Krása nadpis)
2021-05-20 18:19:38
Jakej je rozdíl, když oznámí Barto, že nepočítá s Vidalem, Suarezem, Rakiticem atd a sníží jim hodnotu, protože oznámí Barca, že dělá výprodej. Laporta se pak prsí, že takovej není a že ny tím zvýšil hodnotu hráče, kterého chce nebo naopak snížil, že ho nechce a potom ke plnej internet jmen, koho chceme a koho ne. Je to stejné naprosto. Pak budeme rádi, že se někoho zbavíme, protože jednoduše týmy počkaly, až Barca bude muset "prodat" a nechají ji vycukat.