Ángel Haro, prezident Betisu a José Miguel López, viceprezident Betisu, v rozhovore pre klubovú televíziu spomenuli výhody nedávnych operácií s Barcelonou, ktoré sa týkali Emersona a Juana Mirandu.

"Spolu s Barcelonou sme vsadili na jedného hráča, do ktorého sme investovali 6 miliónov eur. Už teraz sme v zisku 3 milióny eur a máme 20% z budúceho predaja. Môže z toho byť zisk 9 miliónov eur a k tomu nám hráč pomohol. Bola to veľmi výhodná operácia a dúfame, že takýchto operácií bude viac," vysvetlil Haro, ktorý odhaduje, že Barcelona môže hráča predať za približne 30 miliónov eur, vďaka čomu by Betis zarobil ďalších 6 miliónov eur (spomínaných 20% z prestupovej sumy).

"Emersona sledovalo naše športové oddelenie a keďže na rokovaniach bola prítomná aj Barcelona, bolo veľmi ťažké, aby prestúpil do Betisu. Boli sme kreatívni a s Barcelonou sme vytvorili spojenectvo, ktoré bolo veľmi dobré pre všetky tri strany," dodal Catalan.

Viceprezident Betisu opísal aj snahy klubu podpísať Juana Mirandu z Barcelony: "S Juanom sme veľmi spokojní. V súčasnosti má menej ako 21 rokov a veľmi sa rozvíja. Na jeho návrate z Barcelony sme pracovali niekoľko rokov. Dôsledne sme sledovali jeho kariéru, videli sme, ako postúpil do prvého tímu, ale zostať v takýchto kluboch je veľmi ťažké. Odišiel na hosťovanie do Schalke a my sme sa objavili vo vhodnom čase. V uplynulej sezóne sme ho získali na hosťovanie s opciou, aby sa stal hráčom Betisu. Je skvelé, že po tom, čo ho tréner spoznal, nám veľmi jasne povedal, že chce, aby sa stal hráčom Verdiblancos. S Barcelonou sme si odviedli našu prácu, aby sa tak stalo. Ak Miranda cíti rovnakú náklonnosť k týmto klubovým farbám ako jeho rodina, o to lepšie a aj to sa veľmi cení. Je veľmi mladý, s mladými hráčmi musíme byť trpezliví, ale v súčasnosti je jedným z našich dobrých aktív."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.