Barcelona má v súčasnosti v kádri veľký počet obrancov, ale v prípade niektorých z nich bude musieť urobiť rázne rozhodnutia. Z metropoly Katalánska môžu odísť až štyria obrancovia. Klub okrem toho hľadá náhradníka za Jordiho Albu a na Camp Nou by mohol prísť aj nový stopér.

Ronald Koeman má v súčasnosti k dispozícii hneď šiestich stopérov: Éric García, Gerard Piqué, Ronald Araujo, Oscar Mingueza, Clement Lenglet a Samuel Umtiti. Prví štyria by mali zostať v Barcelone. Traja z nich sú mladí hráči a Araujo a Mingueza zaznamenali pod vedením Koemana pokrok. Piqué by mal na druhej strane súhlasiť so znížením platu. Neistá je situácia v prípade oboch Francúzov. Lenglet má za sebou nevydarenú sezónu, ale chcel by zostať v klube a chce sa dostať do dobrej formy. Situácia Umtitiho je oveľa komplikovanejšia. Katalánci ho chcú predať alebo poslať na hosťovanie, no vzhľadom na mizivý záujem zo strany ostatných klubov a neochotu Umtitiho prestúpiť, to bude takmer nemožné. Ak by Francúzi odišli, v kádri by sa vytvoril priestor pre Aymerica Laporteho, najmä ak by Koeman chcel naďalej hrať na troch stopérov. Príchod obrancu Manchestru City však bude komplikovaný. Barcelona medzičasom pracuje na prečistení kádra prvého tímu a rokuje s Manchestrom City.

Neistá situácia je aj v prípade postu pravého obrancu. O miesto v základnej zostave bojuje trojica hráčov. Barcelona sa pravdepodobne pokúsi predať Sergiho Roberta a aj keby nakoniec zostal na Camp Nou, zrejme bude presunutý do stredu zálohy. V takomto prípade by boj o základnú zostavu zvádzali Sergiño Dest a Emerson. Brazílčan chce zostať v klube, hoci niektoré médiá tvrdia, že Katalánci rokujú s Interom a môže byť predaný. Ak by sa Barcelona skutočne rozhodla na Emersonovi zarobiť, pravá strana obrany by v porovnaní s uplynulou sezónou zostala bez zmeny.

Na rozdiel od Roberta by si svoje miesto v zostave mal udržať Jordi Alba. Otáznik visí nad jeho náhradníkom, pretože Junior Firpo má odísť z klubu, keďže pre Albu nepredstavoval absolútne žiadnu konkurenciu. Barcelona bude miesto Firpa hľadať takého ľavého obrancu, ktorý by časom dokázal Albu na ľavej strane defenzívy aj nahradiť. V súčasnosti nie je vylúčené ani to, že vedenie klubu kúpi skúseného ľavého beka. Problém predstavujú len obmedzené finančné zdroje. V každom prípade je zrejmé, že nad zložením defenzívy FC Barcelona visí množstvo otáznikov.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-06-15 13:21:04
Všechno to prostě souvisí s odchody hráčů. Nevěřím, že se podaří vedení udat tolik hráčů, o kterých se mluví (Neto, Firpo, Umtiti, Lenglet, Roberto, Alena, Pjanic, Coutinho, Fernandes, Braithwaite), když někteří nemají vůbec zájem klub opustit a o některé zas není zájem. Takové množství odchodů by byl snad rekord. Takže vidím to na odchody max 4 hráčů + možná někteří hostování a příchod max 2 hráčů. Byl by to hezký sen reorganizovat obranu s Gayou a Laportem, ale moc šancí tomu nedávám.