Martín Braithwaite priblížil moment, kedy Christian Eriksen skolaboval v zápase na európskom šampionáte. Dánsky útočník vyhlásil, že vtedy mu bolo hneď jasné, že jeho spoluhráč je mŕtvy.

Eriksen v zápase proti Fínsku na EURO2020 utrpel zástavu srdca, no lekárom sa ho našťastie podarilo oživiť. Tento moment však viditeľne rozrušil nielen jeho spoluhráčov. Braithwaite sa k situácii vrátil v novej štvordielnej dokumentárnej sérii, ktorú o útočníkovi Blaugranas pripravili Lucky Metal a 433. Braithwaite otvorene priznal, že to, čo sa stalo v Kodani, ho ovplyvnilo.

"Zažil som jednu z najstrašnejších situácii v živote," uviedol Braithwaite v spomínanom dokumente. "To, čo malo byť najväčšou športovou udalosťou v dánskej histórii, sa ukázalo ako nočná mora. To, čo sa v ten večer stalo, šokovalo množstvo ľudí," povedal.

Braithwaite priznal, že keď sa pozrel na Eriksena, veril, že je mŕtvy: "Bol tam moment, keď som na neho pozrel a už nebol medzi nami. Keď sa pozriete na telo niekoho, kto je mŕtvy, nemáte o tom pochybnosti. Viete to hneď. Práve to som videl," opísal situáciu.

V tom čase mu však zostáva len jediné - modliť sa: "Keď som to videl, začal som sa modliť. Cítil som, že to bola jediná vec, ktorú som v tom momente mohol urobiť. Obrátiť sa na boha. Bol v opatere všetkých lekárov a tento obraz je niečo, čo neprajem nikomu, aby videl. Všetko sa skončilo šťastne, Christian je na tom dobre a je stabilizovaný. Je to jediná vec, ktorú sme si mohli priať," uzavrel.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-08-01 10:24:34
Obrátil som sa na boha milý Admin boh sa píše s veľkým B Boh vďaka?
2021-08-01 12:50:36
Hlavne, že je Eriksen v poriadku. A pánbičkari nech si veria, že ho zachránil Boh, ja budem veriť v skvelú prácu záchranarov.