Dnes o 11:00 bol Lionel Messi oficiálne predstavený ako nový hráč Paris Saint-Germain. Argentínec na tlačovej konferencii priznal, že posledné dni boli pre neho veľmi náročné, ale aj napriek tomu má veľkú túžbu hrať za PSG.

"Dobrý deň, chcel by som sa poďakovať za slová prezidenta. Som veľmi šťastný. Všetci vedia ako vyzeral môj odchod z Barcelony. Po toľkých rokoch to bolo ťažké. Je ťažké pristúpiť na zmenu po tak dlhom čase. Radosť je ohromná. Už by som chcel trénovať. Užívam si to spolu s rodinou, ale chcem začať trénovať a stretnúť sa so spoluhráčmi, aby som začal túto novú etapu. Chcel by som poďakovať prezidentovi, Leonardovi a celému klubu za to, ako sa ku mne správali po tom, čo Barcelona publikovala vyhlásenie. Bola to ťažká situácia a podarilo sa nám ju ľahko vyriešiť. Mám veľkú túžbu. Dúfam, že budeme vyhrávať. Je to ambiciózny klub, pripravený, aby bojoval o všetko. To je môj cieľ - vyhrávať tituly. Ďakujem aj ľuďom z Paríža za privítanie. Pobijeme sa o všetky ciele. Ďakujem za to, že tu môžem byť."

"Mám veľkú radosť z toho, že v mužstve môžem hrať s takýmito hráčmi. Chcem začať súperiť s najlepšími. Je to vždy krásne."

"Vraciam sa po vyše mesačnej prestávke. Určite sa budem musieť sám pripraviť na sezónu. Keď budem pripravený, začnem hrať. Veľmi po tom túžim, ale nepoznám dátum. Bude to závisieť od toho, ako sa budem cítiť a čo povie lekársky tím."

"Všetko, čím som si počas posledného týždňa prešiel, bolo veľmi ťažké a na druhej strane veľmi emotívne. Nechcem sa vzdať toho všetkého, čím som si prešiel, ale som nadšený z tejto novej etapy ako zo športového, tak aj rodinného pohľadu. Hlavou mi teraz víri množstvo vecí a pomaly všetko vstrebávam."

"Som veľmi vďačný ľuďom. Bolo to šialené. Bol som ešte v Barcelone a oni už čakali na uliciach. Chcel by som im poďakovať. Budeme mať veľa dôvodov na radosť. Snáď to pre nich bude dobrý rok, aj zo športového hľadiska."

"Niekedy môžete mať najlepšie mužstvo na svete a nevyhráte nič. Vieme aká je Liga Majstrov náročná. Aj PSG to vie, bol veľmi blízko. Je to súťaž, kde hrajú tí najlepší hráči. Musíme mať veľmi jednotný a silní tím a trochu šťastia. Nie vždy vyhráva najlepší. Je to výnimočný turnaj a preto je taký pekný. Tento pohár chce celý svet."

"Prišiel som do takmer pripraveného tímu. V posledných rokoch som bol blízko triumfu v Lige Majstrov. Prišiel som, aby som pomohol a dal zo seba všetko, mám väčšiu túžbu než kedykoľvek predtým. Mojim snom je vyhrať ďalšiu Ligu Majstrov a prešiel som na ideálne miesto, aby som si to splnil."

"V šatni mám samozrejme veľa priateľov a známych. Pri pohľade na káder mužstva môžeme byť radi, že PSG má rovnaké ciele ako ja. Dúfam, že teraz sme silnejší. Poznám Di Mariu a Paredesa a skontaktoval som sa s nimi. Bol to jeden z faktorov, prečo som si vybral toto miesto."

"Sledoval som PSG, pretože tu mám priateľov. Francúzska liga sa v posledných rokoch veľmi rozvinula, vďaka čomu je konkurencia oveľa väčšia. Iné kluby chcú poraziť Paríž. Bude to nová skúsenosť na inom štadióne."

"Keď som odchádzal, ešte som nevedel, kam pôjdem. Povedal som, že Barcelona je môj domov. Vždy budem vďačný Barcelone za sympatie, ktoré mi preukázala. Prežil som tam veľa. Vedeli, že odchádzam do konkurencieschopného klubu, s ktorým budem môcť vyhrať Ligu Majstrov. Naďalej chcem vyhrávať trofeje. PSG má rovnaké ciele ako ja. Neviem, či raz budeme hrať proti sebe. Na jednej strane by to bolo pekné, snáď s fanúšikmi, na druhej strane to bude veľmi zvláštne hrať doma v inom drese. Môže sa to však stať."

"Na športovej úrovni som sa rozvinul. Mám veľa skúseností, vďaka ktorým som dozrel ako hráč a ako človek. Som rovnako nadšený, ako keď som bol dieťa. Milujem vyhrávať a chcem dať zo seba všetko, aby som dosiahol ciele."

"Poznám Pochettina veľmi dlho. Máme k sebe blízko, sme kontakte. Všetko išlo dobre od samého začiatku. Trénerský štáb a pracovníci klubu urobili veľa, aby som si vybral PSG."

"Keď som hovoril s Leonardom, jediné, čo som povedal, bolo, že dúfam, že moja rodina sa dobre adaptuje. Ja som pripravený. Je to nová skúsenosť, keďže futbal je všade rovnaký. V šatni mám kamarátov, ktorí mi pomôžu. Som veľmi šťastný, že môžem začať nové dobrodružstvo a spoznať spoluhráčov. Pre nás je všetko nové, ale som pripravený. Nachádzame sa na výbornom mieste a chceme si to užívať. Sme pokojní a šťastní."

"Marco Verratti ukazuje, že je vynikajúci hráč. Barcelona ho chcela získať niekoľko rokov. Ukázalo sa, že to bude opačne. Ja som prišiel sem, aby som hral s ním. Je to fenomenálny a výborný chalan - ako celá šatňa. Sú najlepší na svete a dúfam, že budem schopný pomôcť dosiahnuť vytúžený cieľ PSG."

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

27 komentáre
2021-08-11 15:47:35
Fandim Ti Leo,ale nie PSG !
Dufam,ze sa v LM s PSG stretneme....
A prajem Ti vyhrat vsetky zapasy s Argentinou,aj franc.ligu........
2021-08-11 15:47:59
"Sú najlepší na svete... ". Ajajaj je to tady.