Katalánsky denník Sport dnes pochválil Antoine Griezmanna za jeho výkon v zápase Barcelony proti Realu Sociedad. Hoci v uplynulej sezóne odohral 68 zápasov a má už 30 rokov, francúzsky útočník ukázal na ihrisku skvelú fyzickú formu, nasadenie a bojovného ducha. Svojim výkonom dal jasný signál mladým hráčov, že si mieni udržať miesto v základnej zostave.

V zápase proti Realu Sociedad sa Antoine Griezmann pripojil k skupine hráčov, ktorí v drese Barcelony odohrali najmenej 100 zápasov. Francúz odštartoval svoju tretiu sezónu v klube 100. odohraným zápasom a predviedol výborný výkon. Griezmann hral na pravom krídle a ukázal skvelú fyzickú pripravenosť. Okrem toho pôsobil zohraným dojmom so zvyškom spoluhráčov. Vďaka tomu skvele prepojil stred poľa s ofenzívou. Francúz bol silný a pôsobil sviežim dojmom. Únavu z predchádzajúcej sezóny na ňom nebolo badať. Griezmann bol schopný ukázať svoj plný potenciál.

Útočník sa v sezóne 2020/2021 umiestnil na štvrtom mieste v klasifikácii hráčov, ktorí odohrali najviac minút. Odohral 51 zápasov za Barcelonu a ďalších 17 v drese Francúzska. Viac odohrali už len Pedri (73), Bruno Fernandes (72) a Mason Mount (69). Za zmienku stojí fakt, že Griezmann odohral 68 zápasov vo veku 30 rokov. V jeho veku to nedokázal žiadny iný hráč. Napriek vyčerpávajúcej predchádzajúcej sezóne však útočník odštartoval nový ročník v skvelej forme, čo bolo vidieť v zápase s Realom Sociedad. Potvrdzujú to aj štatistiky zo zápasu.

Z heatmapy vyplýva, že Griezmann lietal po pravej čiare takmer neustále a na oboch stranách ihriska. K tomu sa aktívne ukazoval spoluhráčom na prihrávku a bojoval v strede poľa. V koncovke zápasu mal dostatok síl na to, aby sa zapájal do protiútokov svojho tímu. Camp Nou ho niekoľkokrát odmenil za jeho nasadenie a prístup.

Práve prístup hviezdy ako Antoine Griezmann je najlepším príkladom toho, čo Ronald Koeman očakáva od svojho tímu. Bývalý útočník Atlética Madrid môže byť vzorom pre barcelonskú mládež, ktorá teraz odvážne vstupuje na scénu. Francúz neustále pomáhal Sergiñovi Destovi a predovšetkým Emersonovi, ktorý na ihrisku pôsobil pomerne nervóznym dojmom.

Griezmann je známy tým, že vždy hráva pre mužstvo a práve to je hodnota, ktorú chce Ronald Koeman presadzovať vo svojom tíme. Francúz je z tohto dôvodu kľúčovým hráčom a holandský tréner mu plne dôveruje. Veril mu dokonca aj vtedy, keď sa hovorilo o možnosti návratu do Atlética Madrid.

V súčasnosti sa veci majú úplne inak. Nikto si nedokáže predstaviť Barcelonu bez Antoine Griezmanna. Neoceniteľná je aj jeho bezproblémová komunikácia so spoluhráčmi či to, že v šatni vytvára veľmi dobrú atmosféru.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2021-08-17 10:06:24
Mozno by som tento clanok doplnil o dake statistiky. Alebo aj spomínanu heatmapu. Ked uz je to spomenute...
2021-08-17 10:58:35
A kolko golov+asistencii ma Griezmann v 100zapasoch?Neviem najst statistiky?Diky za info