Po odchode Lea Messiho z Barcelony sa vedie diskusia o tom, kto by mal prebrať číslo 10 po slávnom Argentíncovi. Niektorí dokonca tvrdia, že číslo 10 by Barcelona nemala aspoň na istý čas používať, ale to nie je také jednoduché. Katalánsky klub sa už rozhodol, že číslo 10 využije už v tejto sezóne a dokonca už vie aj komu ho pridelí.

FC Barcelona má veľké očakávania od Phillipeho Coutinha a jeho kvalite verí natoľko, že mu chce zveriť číslo 10 po Lionelovi Messim. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že vedenie Barcelony už Coutinhovi spomínanú desiatku ponúklo. Brazílčan má od lekárov zelenú a môže hrať, no potrebuje ešte pár dní, aby sa dostal do prevádzkovej teploty po nepríjemnom zranení kolena a následne dlhej pauzu od futbalu.

Brazílčan nehral futbal od decembra 2020, keď si poranil koleno. Po následnej operácii ho čakala dlhá rehabilitácia, ktorá však neprebiehala úplne bez problémov a hráč nakoniec podstúpil až tri operácie. Teraz je už pripravený, aby naskočil do zápasového kolotoča. Barcelona sa ho medzičasom pokúsila predať, ale záujem o hráča nebol veľký, preto sa klub nakoniec rozhodol, že mu dá ešte jednu šancu pod drobnohľadom Ronalda Koemana.

Mundo Deportivo píše, že práve Coutinho dostane v tejto sezóne desiatku po Messim. Brazílčan doteraz hrával s číslom 14, ale v zápase proti Realu Sociedad ju mal na drese Rey Manaj a záložník chýbal dokonca aj na lavičke.

Joan Laporta na nedávnej tlačovej konferencii potvrdil, že Barcelona neplánuje Coutinha predať a jediným voľným číslom v kádri je práve desiatka. Zároveň nie je jasné, či pred najbližším súbojom Barcelony s Athletic sa klubu podarí predať Samuela Umtitho a Miralema Pjanića, ktorí nosia čísla 8 resp. 23. Preto klub ponúkol číslo 10 Coutinhovi a ten sa má vyjadriť, či ponuku prijme. Desiatka po Messim má v každom prípade veľkú hodnotu, na druhej strane sa s týmto číslom spája aj veľký tlak.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

22 komentáre
kluc Premium
2021-08-18 09:45:32
No šak keď iné neostáva tak čo... ?
2021-08-18 09:52:09
Do pekla Philippe buď teraz alebo nikdy!

Chcem konečne vidieť starého dobrého Coutinha z Liverpoolu alebo prvého polroka z Barcelony