Ronald Koeman na dnešnej tlačovej konferencii na rovinu porozprával o situácii Coutinha, Moribu, Pjanića a Umtitiho. Tréner okrem toho potvrdil, že Gerard Piqué je zdravotne absolútne v poriadku.

[Marc Brau, Barça TV] V uplynulej sezóne ste hrali najčastejšie proti Athletic. Môžeš si zobrať príklad z týchto zápasov, keďže v mužstve sa nezmenili hráči ani tréner?

"Vieme, že zápasy na San Mamés sú vždy náročné. Myslím si, že Athletic sa zlepšil, má za sebou 6-týždňovú predsezónu a mohol tvrdo pracovať. Ukázal to v poslednom zápase. Je to náročné mužstvo, vieme, komu čelíme."

[Roger Arbusa, Catalunya Radio] Má Braithwaite bližšie k tomu, aby zostal v klube? Čo sa musí stať, aby ste ho predali?

"Poznáme situáciu klubu, vždy, keď sa objaví záujem o nejakého hráča, pozrieme sa na ponuku. Martín je pre nás veľmi užitočný, hrá v útoku na viacerých postoch, naposledy ukázal, že je pre nás dôležitý. Vždy som hovoril, že s ním rád pracujem. Je disciplinovaný a prijal fakt, že nie vždy hrá. Pokiaľ ide o mňa, mal by zostať."

[Marta Ramon, RAC1] Pedri hrá neustále. Ako sa cíti fyzicky? Dohodli ste sa s federáciou, aby si počas septembrovej reprezentačnej prestávky oddýchol?

"Áno, myslíme si, že je to pre neho najlepšie. Rozhodli sme sa, že zajtra bude hrať a potom dostane 2 týždne dovolenku. Nechceme, aby mal v novembri či decembri svalové problémy. Hovoril som s Luisom Enriquem a nemôžem vysvetliť jeho rozhodnutie, no my dávame Pedrimu 2 týždne voľna, pretože ich potrebuje. Má za sebou veľa zápasov a dva turnaje."

[Adria Albets, Cadena SER] Veľa sa hovorí o čísle 10 po Messim. Myslíš si, že by ho mal prebrať niektorý z hráčov alebo by mal zostať v tejto sezóne neobsadený?

"Je to rozhodnutie klubu, nie trénera. Môj názor nie je dôležitý."

[Helena Condis, Cadena COPE] Veľa sa hovorí aj o Mbappém. Preferuješ, aby zostal v PSG alebo aby prestúpil do Realu?

"Som trénerom Barcelony, takže ma to nezaujíma. Je to skvelý hráč a vybrať si musí sám. Nie je to môj problém."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Pjanić a Umtiti nie sú v nominácii. Očakával si, že už nebudú v klube, aby si nemusel pracovať s hráčmi, s ktorými nepočítaš?

"Vieme, že máme priveľa hráčov. Ak prirátame aj zranených, je ich priveľa. Umtiti a Pjanić majú veľmi malú šancu hrať. Rozhodnutie príjmu hráči, ale ich situácia je komplikovaná."

[German García, Radio Nacional] Si zástancom toho, aby Coutinho zostal?

"Philippe nie je v nominácii, pretože podľa mňa potrebuje ešte niekoľko týždňov tréningov s mužstvom. Spolieham sa na neho, je to skvelý futbalista. Môže byť pre Barcelonu dôležitý, hovoril som to už pred rokom. Vtedy hral a následne sa zranil. V tejto sezóne s ním počítam."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Hovorí sa o tom, že Gerard Piqué má zdravotné problémy. Ako sa cíti? Bude zajtra hrať? Kedy sa vráti Ter Stegen?

"Rozruch v prípade Piquého ma prekvapil. Mal drobné problémy na tréningu, ale to nič nie je. Normálne trénoval a zajtra môže bez problémov nastúpiť. Ter Stegen je iný prípad, dnes čiastočne trénoval s tímom, ale potrebuje viac tréningov. Uvidíme, kedy sa vráti."

[Didac Peyret, Sport] Ilaix Moriba od teba dostával šance, ako vidíš jeho situáciu? Hovoril si s ním? Čo si mu poradil?

"Hovoril som s ním pred 2-3 týždňami. Skôr ako človek, než tréner, si myslím, že jeho situácia je strašná. Je mladý, mal šancu hrávať v prvom tíme, je budúcnosťou tohto klubu. Nehrá, nie je s nami. Viem, čo mu klub ponúkol. Moja rada pre 18-ročného mladíka je taká, že peniaze nie sú najdôležitejšie, najdôležitejšie je hra. Taký bol môj odkaz. Spolu s agentmi sa však rozhodol inak. Som sklamaný. Viac verím vo futbalové záležitosti, než v kontrakty. Pre niekoho v jeho veku by peniaze nemali byť najdôležitejšie."

[Ferran Martínez, Mundo Deportivo] Ter Stegen sa vrátil do tréningov, Neto hrá v základnej zostave a Iñaki Peña sa chce rozvíjať. Môže niektorý z brankárov odísť?

"Nie. Chápe situáciu Iñakiho, hra je dôležitá, ale my potrebujeme troch brankárov. Nebudem riskovať. Máme aj Arnau Tenasa a iného brankára Barcelony B, ale na tejto pozícii chcem mať troch hráčov najvyššej kvality."

[Anais Marti, La Vanguardia] Naďalej budeš dávať šance aj Nicovi Gonzálezovi? Akú budúcnosť mu predpovedáš?

"Áno, vždy budem vsádzať na mladých hráčov. Trénuje s nami ako on, tak aj Gavi, Demir či Balde. Aj oni musia hrať, ak nie v prvom tíme, tak v rezerve. Potrebujú zápasy, v tomto veku je to nevyhnutné. Vidím v nich veľkú budúcnosť. Ak sa naskytnú príležitosti, tak dostanú šancu."

[Francesc Latorre, TV3] Včera uplynul rok odkedy si v Barcelone. Súhlasíš s tým, že práca v tomto klube je vyčerpávajúca oveľa viac, než v akomkoľvek inom klube?

"Áno, ale nezdá sa mi to ako rok, stalo sa toho veľmi veľa. Som tu, kde chcem byť. Rád tu pracujem. Viem, že vo veľkých kluboch je tlak väčší. Pracujeme dobre, dobrý je aj prístup a atmosféra. Viem, že všetko závisí od výhier. S tým nemám žiadny problém."

[Alex Pintanel, Gol] Čo očakávaš v tejto sezóne od Coutinha? Chceš, aby urobil krok vpred? Tiež by som bol rád, ak by si potvrdil to, čo si povedal o Pedrim - proti Getafe nebude hrať?

"Áno, je to pravda, proti Getafe nenastúpi. Coutinho je pre mňa dôležitý hráč, je efektívny a môže hrať na niekoľkých postoch. Potrebujeme takých hráčov ako on. S Messim sme prišli o veľa gólov, je potrebné ich nájsť pri iných hráčoch. Jedným z nich je Philippe."

[Jordi Blanco, ESPN] Po zápase s Realom Sociedad si chválil Érica Garcíu, minúty dostal aj Araujo. Znamená to, že Lenglet sa prepadol v hierarchii nižšie a nemal by si nič proti, ak by odišiel?

"Som spokojný s tým, že mám 5-6 stopérov, je to dôležitý post, konkurencia je veľká. Najmenšiu šancu hrať má Umtiti. Lenglet je jediným ľavákom, má to svoje miesto a bude hrať. Všetko závisí od úrovne mužstva a od zápasov. Teraz hráme len raz týždenne, ale potom budeme hrať každé 3 dni. Potrebujeme všetkých."

[Alex Maria Franquet, El Correo] Podľa jednej štúdie je Athletic druhým najbehavejším tímom v lige. Ako sa s tým chcete vysporiadať?

"Máme skúsenosti, v uplynulej sezóne sme proti nemu hrali niekoľkokrát. Musíme hrať dobrý futbal, byť rýchli a byť dobre rozostavení a vyhnúť sa fyzickej hre, v ktorej nie sme najlepší. Bude to dobrý zápas, súper nás nenechá len tak, bude vytvárať tlak. Už sa navzájom nezaskočíme. Vieme, čo môžeme očakávať."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

13 komentáre
2021-08-20 14:46:21
Dúfam teda, že zlatokopa Moribu už v A-tíme nikdy neuvidím.
2021-08-20 14:51:43
ten Moriba ma sklamal, ale si myslím, že príde na to časom, že čo je dôležité a možno raz bude ľutovať. Lebo v takom veku nastúpiť na za a-cko b
v Barcelone. to je naozaj obdivuhodné. No zjavne mu to nedošlo. Nevadí. Treba ho predať čo najvýhodnejšie pre klub.