Tréner Athletic Club Marcelino García Toral bol spokojný s výkonom svojich zverencov v zápase s Barcelonou na San Mamés. Ten sa skončil remízou 1:1, no tréner Bilbaa tvrdí, že jeho mužstvo si určite zaslúžilo vyhrať.

Hodnotenie zápasu

"Som veľmi hrdý na výkon tímu, na hru, vynaložené úsilie, úroveň defenzívy, úroveň presingu, kombinačnú hru... Jediná vec, s ktorou nemôžem byť spokojný, je výsledok, pretože sme urobili dobre veľa vecí. Môj názor na mužstvo je taký, ako keby sme vyhrali. Som veľmi hrdý, ale nie som spokojný s remízou. 99% ľudí, ktorí tento zápas videli, povie, že Athletic si zaslúžil vyhrať."

Vplyv fanúšikov

"Dlho sme čakali na tento moment, aby sme si na San Mamés zahrali pred publikom. V mnohých fázach zápasu som si kládol otázku, čo by sa tu dialo, ak by na tribúnach sedelo 50 000 fanúšikov. Ďakujem im a prosím ich o podporu, pretože s ich pomocou sme lepším tímom."

Veľa šancí a málo gólov

"Ak nebudeme strieľať góly, nebudeme vyhrávať zápasy. Sme hrdí na hru mužstva, pretože v mnohých momentoch sme boli lepší ako Barcelona, ale je nemožné, aby to tak bolo počas 90 minút. Odteraz budeme oddychovať a myslieť na Celtu a nie na to, či budeme strieľať góly alebo nie. Je jasné, že ak budeme hrať takto, budeme strieľať góly."

Gól Memphisa Depaya po chybe Athletic

"Spravidla analyzujem všetko, čo sa nám podarilo dosiahnuť. Je pravda, že gól padol po akcii, ktorej sme sa mohli vyhnúť, ale futbal je zmesou úspechov a chýb. Musíme sa pozrieť bližšie na to, čo sa stalo v priebehu 90 minút a vidím odvahu, fyzickú silu a to, ako málo sme Barcelone umožnili."

Barcelona bez Messiho

"Ťažko sa mi hodnotí Barcelona, pretože sledujem svoje mužstvo. Môžem povedať, že všetko potrebuje svoj čas. Messi je symbol a odišiel len nedávno. Čas ukáže, ako bude vyzerať Barcelona bez Messiho, ale nemyslím si, že by sme to mali porovnávať. Všetky mužstvá majú svoje cykly."

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

6 komentáre
2021-08-22 12:35:34
Bohužel má pravdu ,byli vice nebezpeční a měli dost příležitostí a pološancí
2021-08-22 12:53:15
My zatiaľ na takú hru a taký presing jednoducho nemáme. V tom boli jednoducho lepší.Barca má bohužiaľ hráčov,ktorí ani nevedia čo je to rýchle rozohranie a dlhá kolmá prihrávka na krídla, všetko je veľmi pomalé. Takže je na čom pracovať. Možno ak mladí vymenia starých, pomalých a ináč mysliacich hráčov sa to zmení. Zatiaľ sme v starých koľajach a ešte sa asi budeme dosť dlho trápiť aj v blízkej budúcnosti.