Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii pred zápasom s Getafe vyjadril svoju nespokojnosť s príliš veľkým kádrom a komentoval aj nedávne udalosti na prestupovom trhu.

[Marc Brau, Barça TV] Zajtra hráte s Getafe, ktoré v tejto sezóne nezískalo ani jeden bod a nestrelilo aj jeden gól. Myslíš si, že tento zápas bude práve kvôli tomu komplikovanejší?

"Myslím si, že Getafe sa v týchto zápasoch ukázalo v dobrom svetle. Nezaslúžene ich oba prehralo. So Sevillou si zaslúžilo viac. Je to mužstvo, ktoré chce súťažiť a hrá agresívne. Musíme byť koncentrovanejší, aby sme zápas vyhrali."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Myslíš si, že fanúšikovia Barcelony môže byť frustrovaní z toho, že všetky kluby podpisujú skvelých hráčov a Barcelona nemôže?

"Na jednej strane to chápem, každý chce pre klub to najlepšie. Môže to byť frustrujúce. Na druhej strane musíme byť realistickí. Barcelona v tomto smere nemôže konkurovať iným klubom ako PSG, Manchester City alebo Manchester United. Musíme to akceptovať a pracovať na zlepšení mužstva. Od tohto klubu nemôžete teraz očakávať toľko, ako po minulé roky. Nie je to otázka jedného dňa. Dávame šancu mládeži a tá potrebuje čas. Pamätať musíme aj na to, že máme 6-7 zranených hráčov, ktorí majú na to, aby hrali v základnej zostave. Sme nadšení zo sezóny a budeme tvrdo pracovať."

[Marta Ramon, RAC1] Tento týždeň sme sa dozvedeli, že Samuel Umtiti nakoniec zostane v klube. Akú bude plniť úlohu v tejto sezóne?

"Nerád hovorím o menách. Klub vie, s kým chcem spolupracovať. Rešpektujem hráčov, ktorí majú kontrakt. Každý hráč vie, kto bude hrať a kto s tým bude mať ťažkosti. V tíme musí byť samozrejme konkurencia, ale niektorí musia vedieť, že sú vo veľmi, veľmi komplikovanej situácii, čo nie je výhodné ani pre nich, ani pre klub. Keď sa vrátia zranení hráči, budeme mať 31-32 hráčov. Ako má tréner pracovať s toľkými hráčmi? Absolvoval som trénerský kurz, ale nie na 32 hráčov."

[Santi Ovalle, Cadena SER] Coutinho sa vrátil do nominácie, ale je v nej aj Rey Manaj. Kto bude nosiť číslo 14 a predovšetkým kto číslo 10?

"Neviem a pre mňa to nie je dôležité. Je to vec klubu."

[Helenda Condis, Cadena COPE] Poznáme už kalendár skupinovej fázy Ligy Majstrov. Ako ho hodnotíš?

"Nezaujíma ma, či prvý zápas hráme doma alebo na výjazde. Je to silná skupina s veľkou históriou. Výnimočné budú pre mňa zápasy proti Benfike, ktorú som trénoval jeden rok. Je to jeden z najlepších klubov na svete. Z predchádzajúcej sezóny poznáme aj Dynamo Kyjev."

[German García, RNE] Hovoril si o nástupe mladých hráčov, ktorých je v kádri veľa a o priveľa hráčoch v kádri. Myslíš si, že pôjde o prechodnú sezónu, alebo taká pre Barcelonu nemôže existovať?

"Nie som zástancom toho, aby sme si mysleli, že nemusíme vyhrávať. Vždy som povinní prezentovať víťaznú mentalitu. Ale musíme byť samozrejme aj realistickí. Vieme, že môžeme mať ťažkosti s najlepšími klubmi. To však nezáleží od najlepšieho hráča na svete, ale od tímu. Môže nám chýbať Messi, ale v takom prípade musíme zlepšiť aj iné veci. Ašpirujeme na výhru všetkého."

[Alejandro Segura, Radio MARCA] Čo si myslíš o konflikte európskych líg, okrem iného aj o spore medzi La Ligou a CONMEBOL a ako v tomto kontexte vyzerá situácia Ronalda Arauja?

"Viem, že existujú ťažkosti. Pre mňa je šialenstvo, že neexistujú rovnaké termíny reprezentačných prestávok. Nie je to v záujme klubov, ktoré týchto hráčov platia. Myslím si, že všetky kluby v Španielsku by mali vytvoriť blokádu, ale túto vec prenechávam na klub."

[Joan Poquí, Mundo Deportivo] Neznepokojuje ťa to, že Kylian Mbappé môže prestúpiť do Realu Madrid?

"Nie. Ak má Real peniaze, tak nech kupuje. Je to jeden z najlepších hráčov na svete. Aj ja by som ho chcel mať v tíme. Každý klub chce posilniť káder."

[Sergi Capdevila, Sport] Bude Ansu Fati pripravený hrať po reprezentačnej prestávke?

"Myslím si, že mu chýba ešte veľa, aby bol úplne fit. Nehral 7-8 mesiacov a do plnej formy sa nevráti za 2-3 týždne. Nechcem hovoriť o žiadnom konkrétnom dátume. Média písali o zápase so Sevillou... Na to zabudnite. Musí viac trénovať, nabrať silu a rytmus. Hovoríme o hráčovi, ktorého budeme potrebovať mnoho rokov. Nebudeme riskovať."

[Carles Ruipérez, La Vanguardia] V minulej sezóne získala Barcelona viac bodov na výjazde, než doma. Zmení sa to v tejto sezóne?

"Vždy je dôležité vyhrávať domáce zápasy. V uplynulej sezóne sme stratili veľa bodov v zápasoch, ktoré sa mohli zdať ľahké, ale teraz ľahké zápasy neexistujú. Musíme byť veľmi silným mužstvom na Camp Nou, o to viac s fanúšikmi, ktorí sa musia baviť. Prvý ligový zápas bol veľmi dobrý a touto cestou chceme pokračovať."

[Albert Nadal, ARA] Myslíš si, že Moriba odíde už počas tohto prestupového obdobia alebo zostane celú sezónu v klube?

"Nechcem už viac hovoriť o Ilaixovi. Môj názor poznáte. Je to vec medzi ním, jeho okolím a Barcelonou. Existujú kluby, ktoré majú záujem, ale musia zaplatiť toľko, koľko očakávame. To je odo mňa na túto tému všetko."

[Laura Brugués, TV3] Na zajtrajší zápas bol povolaný aj Miralem Pjanić. Myslíš si, že sa počas týchto posledných dní budeme môcť rozlúčiť s niektorým hráčom ako napríklad Pjanić, alebo to už berieš pesimisticky?

"Pre hráčov, ktorí chcú hrať v inom klube, zostáva ešte niekoľko dní. Pjanić patrí medzi nich a hľadá si klub. Jeho prístup je veľmi dobrý, takže bol povolaný. To, že predtým nebol povolaný, nebolo prejavom neúcty."

[Albert Hernández, TVE] Čo si myslíš o sumách, ktoré sa teraz vynakladajú na hráčov?

"Pre mňa je to absurdné. V tomto momente má každý klub na svete svoje finančné problémy. Platiť toľké peniaze za hráčov je šialené."

[Jordi Blanco, ESPN] Čím sa líši situácia Pjanića od tej Colladovej?

"Nie je tam žiadny rozdiel. Alex veľmi dobre pozná svoju situáciu. Na jeho pozícii je obrovská konkurencia. Musí si pohľadať príležitosti hrať."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2021-08-28 15:39:00
že by faktor Messi?
2021-08-28 16:17:29
Řekl to narovinu. Nemůžeme čekat, že budeme hrát v poslední fázi LM, nebo bossovat ligu. Mladí potřebují čas a na velké jména nejsou love. Nejhorší je že z ofenzívy se úplně vytratila magie. Depay, Griezmann, Braitwaite je na tým jako Barca hrozná tragédie. 3marodi na lávce to asi nespasí.