Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po zápase s Getafe priznal, že je spokojný s víťazstvom, ale nie úplne s výkonom tímu.

Dôležitosť víťazstva

"Som rád, že sme vyhrali. Vyhrať doma bolo veľmi dôležité. Prvý polčas bol lepší ako druhý. V druhom polčase sme si nevedeli poradiť dobre s loptou. Neočakávali sme takýto scenár a kvôli tomu sme zaznamenali veľa strát. Musíme však oceniť prístup a prácu tímu, čo pomohlo vyhrať zápas. V uplynulej sezóne sme takéto zápasy ako dnes len remizovali. Spomínam si na tri či štyri takéto zápasy, v ktorých bol druhý polčas v našom prevedení rovnaký ako dnes. Pred koncom sme poslali do hry sviežich, veľmi mladých hráčov. Nie je možné hrať vždy na najvyššej úrovni. Som veľmi spokojný s prácou tímu. Z psychologického hľadiska bolo víťazstvo v tomto zápase veľmi dôležité."

Hodnota Memphisa Depaya pre mužstvo

"Existuje veľa hráčov, ktorí sú lídrami tohto tímu. Máme aj veľa mladých hráčov. Memphis je hráčom, ktorý môže urobiť rozdiel v ofenzíve. Po tejto ceste musíme pokračovať. Mať v tíme takého hráča je veľmi dôležité."

Hra v defenzíve

"Na začiatku druhého polčasu sme stratili niekoľko lôpt a začali sme hrať nervózne. Súper nás pritlačil. Z pohľadu defenzívy sme sa však predstavili v dobrom svetle. Niekedy sa nám nedarí v útoku tak ako by sme chceli, ale doma je potrebné vyhrávať. V uplynulej sezóne sme stratili na Camp Nou veľa bodov. Teraz už máme dve víťazstvá."

Zmena taktiky

"Na začiatku druhého polčasu sme stratili 4-5 lôpt v priebehu pár minút a necítili sme sa komfortne. Hráči, ktorí nemohli strácať lopty, to však robili. Po príchode Nica a Gaviho sme hrali viac pozične a dlhšie sme sa držali pri lopte."

Trpeli ste?

"Je normálne, že niekedy trpíme. Nebol to taký dobrý zápas ako proti Realu Sociedad. Súper na nás tlačil, kvôli čomu sme stratili kvalitu. Po celý čas si však pripomínam zápasy z uplynulej sezóny, ktoré sme nedokázali vyhrať. Tentoraz sa nám to podarilo s inými hráčmi a s mladými."

Griezmanna nahradil Mingueza

"Sergiño Dest hráva ako pravý obranca, aj keď po celý život bol krídelníkom. S ním sme boli nebezpeční. Zmenili sme herný systém, Minguezu sme poslali do obrany. Dest mohol vďaka tomu hroziť súperovi s protiútokov."

Piskot na Griezmanna

"Nepáči sa mi piskot na hráčov Barcelony. Niekto, kto pracuje toľko ako Griezmann, by nemal byť kritizovaný. Na tak usilovného hráča netreba pískať. Viem, že nemal šťastie, ale je to len jeden zápas. Každý z útočníkov môže trafiť formu v niektorom zo zápasov, ale niekedy je ťažké si nájsť miesto. Zároveň sme mu nevytvorili šance."

Debut Gaviho

"Od prvého dňa sme veľmi spokojní s tým, ako trénuje Gavi a tiež Nico. Ukazujú kvalitu. Do zápasu sa dostali v ťažkom momente. Podstatné je, aby si verili. Vôbec o nich nepochybujem. Budú to skvelí hráči."

Očakávania od koncovky prestupového obdobia

"Áno, ako som povedal včera, klub vie, čo chceme, ale neviem, či to bude možné. Treba odlíšiť silu od úmyslov."

Puig nehrá

"Pokiaľ ide o budúcnosť, k jednotlivým hráčom by sa nemalo pristupovať individuálne. Hráči vedia, čo tým myslím."

Konflikt termínov s CONMEBOL

"Prísť o hráčov je veľký problém, takže by som preferoval, ak by sa zápas so Sevillou odohral v pôvodnom termíne. Chápem však požiadavkám, aby bol zápas preložený."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

17 komentáre
2021-08-29 22:10:33
To je pravda (nadpis). Ale jinak .... Lenglet, Roberto, Puig celý zápas na lavce .... no jsem zvědav, jak se to vyvine.
2021-08-29 22:12:59
To je pravda. A preto si mal letiet uz minulu sezonu