Plný počet bodov zostal na Camp Nou, ale hráči FC Barcelona nemôžu byť spokojní so svojim výkonom, aký podali v zápase proti Getafe. Známky to len potvrdzujú.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Hodnotenie trénera - 5

Zdalo sa, že nevie ako nakloniť misky váh v prospech svojho tímu, keď Getafe po zmene strán pritlačilo na pílu. Fanúšikovia na Camp Nou chceli, aby bol z pohľadu striedaní aktívnejší, ale Holanďan čakal až do 63. minúty. A keď sa konečne odhodlal pre zmenu, vystriedal pravého beka za pravého beka. Na druhej strane si zaslúži uznanie za to, že do zápasu zasiahli aj mladíci Gavi a Nico.

Ter Stegen - 6,4

Pri góle Sandra si mohol počínať aj lepšie, ale určite je nadšený z toho, že sa po trojmesačnej prestávke zapríčinenej zranením kolena mohol opäť postaviť do bránky.

Emerson - 6,4

Odohral vcelku dobrý zápas na to, že išlo o jeho prvý štart za Barcelonu. Zastavil takmer istý gól od Carlesa Aleñu. V každom prípade má priestor na zlepšenie v defenzíve a v ofenzíve zas musí ponúknuť viac, ak chce vytlačiť Desta zo základu.

Ronald Araujo - 6,3

Najlepší obranca Barcelony ak hovoríme o tvrdosti v súbojoch, je dobrý vo vzduchu a zlepšuje sa aj v čítaní hry. Má však rezervy ak hovoríme o vyvážaní lopty.

Clement Lenglet - 6,3

Skvelá prihrávka vo výstavbe akcie, ktorá viedla k úvodnému gólu v zápase, no stále pôsobí dojmom, že keď sa dostane pod tlak, tak urobí chybu.

Jordi Alba - 7

Naďalej si zvyká na život bez Messiho, ale viedol si dobre pri prihrávke na prvý gól Barcelony. Vytvoril viac šancí (4) ako všetci jeho spoluhráči dokopy (3).

Sergi Roberto - 6,9

Výborný nábeh do pokutového územia, ktorý rezultoval v otvárací gól stretnutia. V tejto sezóne strelil už dvojicu gólov. Koeman ho v druhom polčase vystriedal.

Sergio Busquets - 6,6

Bol nachytaný na hruškách pri vyrovnávajúcom góle Getafe. Na druhej strane je stále hráčom základu ak hovoríme o držaní lopty tímu a tiež sa výborne sťahuje medzi stopérov.

Frenkie de Jong - 7,4

Spolu s Memphisom Depayom je v súčasnosti zrejme najdôležitejším hráčom Barcelony. Depayovi prihral na druhý gól mužstva a ťahal hru Barcelony takmer v každej fáze zápasu.

Antoine Griezmann - 5,9

V prvom polčase stratil dve dobré lopty od Braithwaitea a Memphisa, kvôli čomu ho fanúšikovia vypískali. Sezónu nezačal v dobrej forme.

Memphis Depay - 6,9

Nie práve najlepší výkon z jeho strany v drese Blaugranas, ale fanúšikovia sú nadšení pri každom jeho dotyku s loptou. Vie však udrieť, tentokrát strelil víťazný gól.

Martin Braithwaite - 5,9

Pracoval tvrdo a mal niekoľko pekných momentov, dokázal sa vymotať z problémov. Rád by bol však viac zapojený do hry v poslednej tretine. Bol vystriedaný po tom, čo bol nakopnutý.

Náhradníci

63' Dest - 6,3

Center z jeho kopačky takmer viedol k skvelému gólu Memphisa, ale pokus Holanďana skončil nad.

74' Gavi - 6,2

Mladý záložník si pripísal debut v oficiálnom zápase FC Barcelona. Odohral posledných 20 minút.

74' Nico - 6,2

Ďalšie minúty pre mladého záložníka Barcelony B, ktorý zdá sa, že má miesto v plánoch Ronalda Koemana v tejto sezóne.

84' Mingueza - 6,3

Nahradil Griezmanna na posledné minúty zápasu. Odohral prvé minúty v tejto sezóne po tom, čo sa zotavil zo zranenia, ktoré utrpel na Olympiáde.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

13 komentáre
2021-08-30 12:10:54
Zaco si Griezmann a Braithwaite zasluzili znamku 6 je vacsia zahada nez Bermudsky trojuholnik
2021-08-30 12:17:29
Ak si včera Messi pozrel zápas Barcelony, určite sa mu veľmi uľavilo v smútku, že tam už nehrá...