Ronald Koeman počas tlačovej konferencie pred zápasom proti Bayernu Mníchov vysvetlil výroky z rozhovoru pre holandské médiá, ktoré vyvolali veľké kontroverzie. Tréner tiež zdôraznil, že Barcelona má na to, aby proti zajtrajšiemu súperovi zabojovala.

[Pol Martínez, Barça TV] Zajtra na Camp Nou pricestuje jeden z najlepšie hrajúcich tímov posledných rokov. Aký zápas očakávaš a považuješ Bayern za jedného z favoritov na triumf v súťaži?

"Dobre vieme, že Bayern je veľmi dobré mužstvo. Má individuálne schopnosti, skúsených hráčov. Pôjde o ťažký zápas, ale máme veľké nádeje a chceme súperiť. Hráme doma, takže sa pokúsime dosiahnuť dobrý výsledok na začiatok tejto sezóny."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] V poslednom prestupovom období sa stalo veľa. Teraz máte veľa mladých hráčov a len čo ste začali sezónu, čelíte tak ťažkému súperovi.

"Vieme, že v tíme nastali dôležité zmeny. Potrebujeme čas, ale vo futbale ho veľa nie je. Veci je potrebné meniť. Tento zápas bude zaujímavý, môžeme z neho vyvodiť závery."

[Marta Ramon, RAC1] Laporta hovoril o tvojom zotrvaní vo funkcii a ty si mu odpovedal v holandských médiách. Tlač potom začala hovoriť o vašich vzťahoch. Cítiš sa dobre ak pracuješ takto? Cítiš plnú dôveru od Laportu? Aké sú vaše vzťahy?

"Sú dobré. Ak sa niečo stane, porozprávame sa. Laporta chce pre klub to najlepšie, pretože je najdôležitejší. S prezidentom nemám žiadny problém, často sa rozprávame. Náš vzťah je ideálny, nemám sa na čo sťažovať. Vyskytli sa menšie problémy, ale už sme ich vyriešili."

[Adria Albets, Cadena SER] Tiež si povedal, že Barcelona má vďaka tebe budúcnosť. Mohol by si to vysvetliť? Si názoru, že tvoja práca nie je dostatočne ocenená?

"Povedal som len to, že dávam šancu mladým hráčom, to som mal na mysli. Práve títo hráči sú budúcnosťou klubu. Hovoril som v tomto zmysle. Situácia v klube je komplikovaná, ale veľa vecí zlepšujeme. Jednou z nich je to, že staviame na mladých."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Prezident povedal, že ti ponúkne nový kontrakt za istých podmienok, napríklad konkrétny herný štýl. Je pre teba za takýchto podmienok a v takej situácii zaujímavé predĺžiť zmluvu?

"Nie je pravda, že existujú podmienky. Nechcem viac hovoriť o mojej zmluve. Urobíme to, keď na to príde čas. Práca trénera Barcelony spočíva na vyhrávaní zápasov. Pracujeme, meníme rôzne veci. Moja budúcnosť nie je dôležitá, dôležitá je budúcnosť klubu. Zajtra hráme proti dobrému súperovi."

[Helena Condis, Cadena COPE] Myslíš si, že môžete so súčasným kádrom vyhrať Ligu Majstrov?

"Na túto otázku nie je možné odpovedať. Zajtra hráme prvý zápas, budeme sa z neho môcť poučiť. Náš súper má maximálne ambície. Pred rokom triumfovala Chelsea a nebola medzi najväčšími favoritmi."

[German García, Radio Nacional] Nehrali ste už 15 dní. V akej ste forme, ak beriete do úvahy poslednú formu vášho súpera? Môžeme s ním súperiť ako rovný s rovným?

"Fyzicky sme na tom veľmi dobre. Hráči, ktorí nehrali v reprezentáciách, si oddýchli a ostatní tvrdo pracovali. Sme pripravení."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Veľa hráčov sa zúčastnilo aj zápasu v Lisabone. Myslíš si, že má na nich tento výsledok stále vplyv? Alebo túžia po odvete?

"Neuplynulo až toľko času. Veľa hráčov v ten večer veľmi trpelo, musíme brať do úvahy, že to môžeme zmeniť. Chceme hrať intenzívne, môžeme Bayernu ublížiť. Máme dobré mužstvo, naši hráči sú technicky dobrí."

[Juan Bautista Martínez, La Vanguardia] Vzhľadom na absencie v útoku, nebolo by lepšie hrať trochu opatrnejšie? Stavíš na troch stopérov?

Dôležitejšie ako rozostavenie je ochrániť našu hru. Lopty v konkrétnych zónach nám môžu ublížiť. Bayern je po zisku lopty veľmi rýchly. Musíme ju mať my a hľadať si priestor, aby sme ju mohli vyvážať zozadu. Zajtra to bude kľúčové."

[Alex Pintanel, Gol] Ako sa cítia Coutinho a De Jong? Budú môcť zajtra nastúpiť od prvej minúty?

"Philippe bol dlho mimo hru, ale každým dňom sa má lepšie. Potrebuje minúty v zápasoch, pôjde o posledný krok. Situácia De Jonga je iná, pretože jeho prestávka nebola tak dlhá. Cíti sa dobre a tiež potrebuje hrať, aby sa dostal do formy. Musíme mať všetkých v čo najlepšej forme."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2021-09-13 16:21:00
Páčia sa mi tréneri ktorí to chcú stavať na mladých len tak ďalej Koeman ?
2021-09-13 16:59:49
Tenhle rozhovor mi přijde výrazně lepší než ten předcházející. Ovšem pokud tam dá Lengleta, tak se bojím, že je čas na změnu trenéra.