Zakladateľ Mediapro Jaume Roures komentoval v programe La Sotana témy súvisiace s finančnými problémami FC Barcelona.

Ak sa má niekto vyjadrovať k ekonomickým témam vo svete futbalu, je to Jaume Roures, zakladateľ Mediapro, ktorý v marci poskytol Joanovi Laportovi bankové záruky. 71-ročný podnikateľ hovoril o finančných problémoch FC Barcelona v programe La Sotana.

"Bol som zodpovedný za časť finančnej záruky v prípade, že sa niečo nevydarí. Rokovania s Joanom Laportom prebehli už po víťazstve vo voľbách na žiadosť Jaumeho Gira s cieľom nájsť stabilitu."

"Podporil som Laportu, pretože v tom čase bol klub v hlbokej kríze a chýbalo len málo, aby táto kandidatúra nemala možnosť zostaviť vedenie a dokázať pozitívne veci. To isté by som urobil aj v prípade Víctora Fonta, aby som sa vyhol novým voľbám, ale nie s Tonim Freixom."

"3. júla sme sa Joan Laporta, Javier Tebas a ja stretli v lete v reštaurácii v Lleide, aby sme prediskutovali finančnú fair play a registráciu Leo Messiho. Lleida je diskrétne miesto a rovnako aj reštaurácia, v ktorej sme obedovali. Na tomto stretnutí som bol prítomný kvôli svojmu vzťahu s oboma stranami. Počas tohto obedu bolo Messiho zotrvanie v Barcelone na dobrej ceste. Fond CVC nebol predmetom našich rozhovorov. Tebas a Laporta chceli nájsť riešenie, ktoré by umožnilo, aby Messi zostal v Barcelone. Po skončení stretnutia panovalo presvedčenie, že sa všetko vyvíja dobrým smerom. Nič nebolo podpísané. Všetko bolo dohodnuté slovne a presne spísané. Niekoľko dní pred pamätným štvrtom sa všetko skomplikovalo po trochu z každej strany. Fond CVC nebol podmienkou. Myslím si, že problémy sa objavili skôr zo športového hľadiska, než ekonomického. Messi už urobil maximálne ústupky, o ktoré bol požiadaný, čo povedal aj sám. Každý urobil, čo mohol, ale svet futbalu je veľmi zložitý. Situácia v klube je horšia, než si ktokoľvek dokáže predstaviť."

"Nie sú to jednoduché záležitosti. Je tu potreba a nevyhnutnosť vybudovania konkurencieschopného tímu, o čom hovoril Leo odkedy sa stal kapitánom. Bol to jeden z elementov, ktorý sa potom zmiešal s inými problémami. Podľa môjho názoru bolo možné predĺžiť zmluvu s Leom Messim oveľa skôr a to bez peňazí od CVC.

"Určite existujú nahrávky Florentina Péreza ako hovorí o mne a o Laportovi. Dúfam, že si ich niekedy vypočujeme, pretože časť som si už vypočul. S Florentinom nerokujem už dlhé roky."

"Som proti Superlige. Zo športového hľadiska je to chyba. Tento projekt je založený na ničom. Nechápem, prečo to Laporta podporuje. Na to, aby ste začali novú súťaž, potrebujete príjem a klub má zatiaľ len úvery."

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2021-09-14 13:30:16
A je to vonku, prečo Leo už nehrá za Barcu. Díky Barto, za milióny si vybudoval "nemocničný" tím a Barcu priviedol na pokraj krachu.
2021-09-14 13:56:46
Pohlreich na to ma taku dobru formulku, ze ,,hosi chovate se jako opili milionari, psotrsa, video a pi**viny" tak asi nejako Josep Maria viedol tento klub, zhyrale male decko s funkciou v klube, v ktorom kaslal na vsetky hodnoty, ktore boli roky zauzivane a respektovane, ako rozhadzal peniaze za Neyamara nema obdoby a nikdy mat ani nebude, nakupoval jak na Fife, scouting 0 bodov...