Tréner FC Barcelona sa na tlačovej konferencii vyjadril k prehre s Bayernom. Holanďan si je vedomý toho, že Bayern bol lepším tímom.

[Barça TV] Ako hodnotíš dnešný zápas a aký bol rozdiel medzi Barcelonou a Bayernom?

"Od začiatku sme vedeli, že hráme so skvelým mužstvom, ktoré patrí medzi favoritov na víťazstvo v Lige Majstrov. Dostali sme sa do zápasu pomerne dobre, ale vpredu nám chýbala rýchlosť a potom sa začali problémy. Pri prvom góle sme mali smolu a tento gól zmenil obraz celého zápasu. Bayern potom ukázal, že je v lepšej dispozícii. Pokúšali sme sa bojovať, poslali sme mladých hráčov, ale v druhom polčase bolo vidieť rozdiely."

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Barcelona sa bránila až priveľmi hlboko. Bol to zámerné?

"Mali sme svoj plán, chceli sme im zabrániť v hre. V prvom polčase to bolo dobré, ale potom bolo vidieť rozdiely najmä vo fyzickom aspekte. Niektorí hráči mali problémy, ako Jordi Alba, ktorý bol nakoniec veľmi unavený. Na trávnik prišlo niekoľko mladých hráčov, v druhom polčase sa vrátil ako Coutinho, preto bolo vidieť rozdiel."

[Marta Ramon, RAC1] Čo môžeš urobiť, aby si zlepšil hru mužstva?

"V útoku máme svoje problémy, musíme počkať ešte niekoľko týždňov, aby sme mali viac zdravých hráčov. S dostupnými hráčmi sme sa snažili urobiť maximum a fanúšikovia si to všimli. Samozrejme, v druhom polčase boli veľké rozdiely, pretože sme do hry poslali mladých hráčov, ktorí sú budúcnosťou klubu. Musíme byť trpezliví, snažiť sa eliminovať chyby a ak budeme mať zdravých hráčov v najlepšej fyzickej forme, určite budeme bojovať o viac."

[Adria Albets, Cadena SER] Mohla by táto prehra oslabiť tvoju pozíciu v očiach fanúšikov a prezidenta alebo je Barcelona v tomto momente jednoducho neschopná konkurovať Bayernu?

"Nezdá sa mi, aby jeden zápas niečo zmenil, musíte sa pozrieť na širšiu perspektívu. Tvoj názor však nemôžem zmeniť. Sám viem, že musíme zlepšiť ešte veľa, že nám chýbajú hráči a ak budú nejaký otázky, ktoré bude potrebné prediskutovať s prezidentom, urobíme to. Obaja chceme pre klub to najlepšie."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Dnes sme počuli piskot na adresu hráčov. Bojíš sa, že táto sezóna bude veľmi dlhá?

"Nie, momentálne si z toho nerobím starosti. Nechcem hľadať výhovorky, ale všetci vedia, že v útoku máme veľa zranených hráčov. Preto je ťažké hrať proti mužstvám ako Bayern. Potrebujeme týchto hráčov, musíme pracovať a naďalej sa zlepšovať."

[Helena Condis, Cadena COPE] V tomto zápase ste nezaznamenali žiadnu strelu na bránu. Znepokojujte ťa to?

"Musíme pamätať na to, proti komu sme hrali. Samozrejme, že v našej hre je možno zlepšiť veľa vecí, v takýchto zápasoch musíte byť najlepší. Každý, kto sa vyzná vo futbale, vie, že Bayern bol dnes lepší. A nie je to tak, že to akceptujeme. Po celý čas pracujeme na tom, aby sme sa zlepšovali. Opäť musím zopakovať, že náš útok bude o niekoľko týždňov vyzerať inak, pretože sa vrátia zranení hráči. Vieme, že nám chýba veľa vecí, ale snažíme sa to zlepšiť."

[Francesc Latorre, TV3] Čo si myslíš o piskote na Sergiho Roberta?

"Nepáči sa mi, ak fanúšikovia pískajú na svojich hráčov, pretože dnes zo seba dal každý maximum. Sergi Roberto hral na pravom krídle a ak by boli všetci hráči zdraví, tak by tam nehral. Táto pozícia si vyžaduje rýchleho hráča, ktorý dokáže hrať jeden na jedného. Poznáme schopnosti Sergiho Roberta a Oscara Minguezu a neočakávame od nich, aby predriblovali Daviesa. Treba to pochopiť a brániť svojich hráčov na ihrisku."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

15 komentáre
JanyR111 Premium
2021-09-15 07:30:35
Do teraz som bol celkom spokojný s komanom ale po včerajšku..fail..bohužiaľ..alibisticky poslal na trávnik mladú krv zeby sa nepovedalo ...tak úbohý výkon v predu som od barci este nevidel ...som sklamaný..myslel som ze bez messiho trosku ozijeme (ze sa nebude konecne hrať všetko cez neho ) ze hráči vezmú na seba zodpovednosť ale ani prd..my sme zhasli este viac...záblesky hry barci z minulých rokov možno trošku coutinho priniesol...liuk do jong môže hrať tak proti malage a nie bayernu..viem a chápem aj to ze v utoku mame veľa zranených...ale aj tak cele zle...toľko môj názor Visca BARCA
2021-09-15 07:36:04
Myslím, že to Koeman dobře schnul! Trpělivost. Za mě, kdo nechce být trpělivý ať jde fandit ropákům City nebo PSG. Taky Bayern má skvělí tým a to především proto, že měli v posledních letech jedno z nejschopnějších vedení na světě. Klobouk dolů před nimi.