Gerard Piqué poskytol po prehre s Bayernom Mníchov krátky rozhovor pre Movistar. Stopér Barcelony sa snažil byť realistický.

Ako hodnotíš dnešný zápas?

"Je to veľmi zlý výsledok. V prvom polčase sme súperili, ale inkasovali sme gól. V druhom polčase prišli mladí chalani, ktorí majú 17 či 18 rokov. Tak to teraz vyzerá, v akom momente sme. Uvedomujem si, že tento rok bude ťažký, ale budeme bojovať. Máme svoju základňu, je dobré, že juniori zbierajú skúsenosti. Takto to teraz vyzerá."

Môže táto Barcelona vyhrať Ligu Majstrov?

"Je zrejmé, že nebudeme patriť medzi favoritov. Predtým sa o nás takto hovorilo a nepodarilo sa nám vyhrať titul. Futbal sa mení veľmi rýchlo. Bayern bol veľmi solídny a my sme tam, kde sme, tak to teraz vyzerá. Nechcem hľadať výhovorky, sme Barcelona a budeme bojovať. Chcem v tom pomôcť. Tento mesiac bude kľúčový. Musíme presvedčiť ľudí, že sme stále dôležití."

Ako hodnotíš piskot na adresu Sergiho Roberta?

"Bolelo ma to, pretože sa s ním poznám veľmi dobre, je to úžasný človek. Fanúšikom by som chcel pripomenúť, že nie je prirodzeným krajným obrancom. Je centrálnym záložníkom, ktorý sa obetuje tým, že hráva na inej pozícii. Fanúšikovia môžu vyjadriť svoj názor, ale mne osobne sa to nepáčilo."

zdroj: Movistar
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2021-09-15 07:36:32
"Fanúšikom by som chcel pripomenúť, že nie je prirodzeným krajným obrancom. Je centrálnym záložníkom, ktorý sa obetuje tým, že hráva na inej pozícii."

Tým nie je ani Mingueza, ale na tej pozícií zahrá vždy 5x lepšie ako on. A ak hrá Roberto na pozícií centrálneho záložníka, tak naša hra je totálne zabitá. Nemôžem si pomôcť ale výkonnostne by som ho prirovnal k Bartrovi, ktorý sa vždy snažil ale nikdy to nebola top klasa kt. do Barcelony patrí.
2021-09-15 07:41:36
Chlapce zlaty, nabehali o 15 km viac. Lebo dinosaury u nas uz behat odmietaju. A ver mi, za takyto pristup bude piskotu viac a viac.
A Roberto? Keby je taky uzasny clovek, tak mu v tej makovici zapne a sam odide. Lebo na to, byt v Barce nikdy nemal, nema a ani mat nebude.