Katalánsky denník Mundo Deportivo dnes predstavil návrhy všetkých troch dresov FC Barcelona pre nasledujúcu sezónu. Dizajn dresov sa líši od návrhov z predchádzajúcich rokov. Nezvyčajný je dizajn predovšetkým tretej sady dresov.

Prvý, teda dizajn domácich dresov má pozostávať z troch zvislých pruhov farby modrej, bordovej a granátovej. Názov sponzorov alebo číslo hráča bude mať zlatú farbu.

Sada vonkajších dresov bude zlatej farby a inšpiráciou je 30. výročie Olympiády v Barcelone. Finále futbalového turnaja sa odohralo na Camp Nou a Španielsko v zápase zvíťazilo nad Poľskom. Zlatá farba dresov má symbolizovať práve farbu zlatých medailí. Neobvyklá bude aj farba sponzorov a erbu - čierna.

Mundo Deportivo predstavil aj návrh tretej sady dresov. Farbu týchto dresov opisuje firma NIKE ako nebesky šedú, ale na prvý pohľad sú takmer biele. Dres je výnimočný tým, že dizajn je inšpirovaný krížom Sv. Juraja. Aj to má svoju symboliku. Barcelona v roku 1992 získala najvyššie vyznamenanie katalánskej vlády, teda kríž Sv. Juraja. Katalánci hrali naposledy v drese bielej farby ešte v sezóne 1977/1978, teda obliekal ho aj Johan Cruyff. Mundo Deportivo tvrdí, že fanúšikovia takýto dres očakávali.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock mundodeportivo.es

Diskusia

6 komentáre
2021-09-18 13:47:05
3 sada dresov je čo za nepodarený vtip?!
2021-09-18 14:03:45
Tie tmave su mega dobre.