Katalánci včera opäť zakopli - tentokrát dokázali z ligového súboja proti Granade vyťažiť len jeden bod za remízu. Viacerí hráči sklamali, hrdinom bol Araujo. Známy sú teda také, aké sú...

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Hodnotenie trénera - 4

Koeman nemôže byť kritizovaný za zloženie základnej zostavy. Urobil zmeny a dal šancu mladým hráčom. V každom prípade mu však môžeme vyčítať nastolenú taktiku. Bol to chaos, čo len poukazuje na jeho nie najlepšie plánovanie.

Ter Stegen - 6

Granada vsietila gól, ale nemecký brankár potom nemal takmer žiadnu prácu. Ter Stegen ukázal dobrú rozohrávku, začínal akcie najskôr ako to bolo možné.

Sergiño Dest - 5,9

Keď sa Balde zranil, presunul sa na ľavý kraj obrany a hral lepšie. Keď hral na pravej strane, kvôli slabej koncentrácii bol neraz nachytaný na hruškách.

Ronald Araujo - 8,6

Bravúrny výkon mladého obrancu na oboch koncoch trávnika. Raz ho úžasným zákrokom vychytal brankár Granady, ale na vyrovnávajúci gól Uruguajčana bol prikrátky.

Eric Garcia - 5,5

Zahral lepšie v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi, hoci proti Granade to nebolo ťažké. Je dobrý na lopte, ale v obrane sa musí zlepšiť.

Alejandro Balde - 5,9

Debut mladého ľavého beka sa skončil pred koncom prvého polčasu, pretože sa zranil. Dovtedy hral dobre.

Sergi Roberto - 5,8

Koeman ho do zápasu poslal ako záložníka, v prvom polčase nastrelil brvno. Tréner ho však na druhé dejstvo obetoval, keď ho nahradil Luuk de Jong.

Sergio Busquets - 5,2

Párkrát naivne odovzdal loptu súperovi, ale za svoju nedbalosť nebol našťastie potrestaný.

Frenkie de Jong - 6,2

Snažil sa potiahnuť Barcelonu vpred, z hĺbky poľa ťahal loptu vyššie a vytváral priestor. Ale to je asi tak všetko, čo sám dokáže urobiť.

Yusuf Demir - 6

Mladý Rakúšan ukázal pár svetlých zábleskov, ale zároveň sa na dlhšie pasáže hry vytratil z trávnika. Postupom času sa to však zlepší.

Memphis Depay - 6,6

Veľmi sa snažil, ale ukázal len málo. Pravidelne sa dostával do problémov a nevypracoval si žiadnu poriadnejšiu šancu.

Philippe Coutinho - 5,2

Brazílčan odohral približne hodinu prvýkrát od decembra, kedy sa zranil. Podal však veľmi priemerný výkon.

Náhradníci

42' Mingueza - 6,7

Nikdy nebude patriť medzi najlepších v ofenzíve, aj keď nepatrí ani medzi najhorších. Ale v obrane podáva istejšie výkony ako ostatní krajní obrancovia.

46' Luuk de Jong - 5

Nepremenil tutovku z pár metrov, inými slovami nedal istý gól. Miestami sa zdá, že má strach zapojiť sa do hry.

60' Gavi - 6,5

Ako náhradník zahral opäť dobre, prihral na vyrovnávajúci gól. Stále má len 17 rokov.

74' Puig - 5,8

Dostal posledných 15 minút. Neustále si pýtal loptu, ale nie vždy ju dokázal podržať.

75' Piqué - 5,8

Koeman ho do zápasu poslal ako útočníka. Čítate dobre. Veľmi núdzové riešenie.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

14 komentáre
2021-09-21 10:53:00
Nerozumiem tomu hodnoteniu vo všeobecnosti. Prvých 5 bodov je asi stále len za nabehané metre. Ďalších 5 je smerodajných. V živote som tu totiž nikdy nevidel v hodnotení pod 5 bodov, aj keď boli hráči na ihrisku doslova nanič.
2021-09-21 10:56:32
eric garcia, obranca, ktory sa stavia chrbtom k strele. to sa neda odnaucit..strateny pripad. zatial najvacsie sklamanie je luuk.. koeman nekaucuje, nevie to.