Katalánci vo včerajšom výjazdovom zápase na pôde Cádizu len remizovali 0:0 a stratili ďalšie body. Čo nám tento zápas priniesol?

Najlepšie: Niečo sa nám vyjasňuje

Gavi sa včera objavil v základnej zostave na úkor Sergiho Roberta, čo bolo pomerne prekvapivé. Len 17-ročný Španiel sa snažil držať neustále v hre a keď bol vystriedaný, mal v štatistike 64 úspešných prihrávok a 90-úspešnosť. V zápase zaznamenali viac presných prihrávok len Busquets a Araujo. Gavi patrí určite medzi najväčšie nádeje Barcelony. Dobré striedanie odohral aj Nico, ktorý dokáže vyhrávať osobné súboje so súpermi vďaka fyzickej sile. Pochvalu si zaslúžia aj stopéri, najmä Ronald Araujo. Uruguajčan sa v poslednom období stáva pilierom obrany Blaugranas. Keď sa do hry vráti Pedri, Depay a Frenkie budú podávať vyrovnané výkony, fanúšikovia budú môcť späť pokojnejšie.

Najhoršie: Dezorganizácia hry

Ronald Koeman sa sťažuje na to, aký má káder. Vidí v ňom nedostatky a hľadá výhovorky. V La Lige je však veľa slabších tímov, ktoré zdobí oveľa lepšia organizácia hry. Medzičasom má Holanďan v kádri skutočné futbalové hviezdy ako Frenkie, Busquets, Piqué alebo Depay, no nedokáže vybudovať tím. Ofenzívne akcie sú pričasto improvizované a rýchlosť prechodu z obrany do útoku nie je najlepšia. Prekvapuje aj slabá spolupráca v strede poľa. Ak v tejto oblasti nedôjde k zlepšeniu, Barcelona môže stratiť body aj v zápase proti Levante.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

17 komentáre
2021-09-24 06:28:21
Trénera vymeniť, aj on si zvykol na hru Všetko Messi..
2021-09-24 06:35:05
K včerajšiemu zápasu niet čo kladné povedať. Pozeral som len prvý polčas ale od tej hry ma boleli nielen oči ale aj okuliare, ktoré nosím. Preto som to radšej po prvom polčase vypol a ako je vidieť z konečného výsledku, urobil som dobre. Mimochodom. Minule som tu kritizoval Desta a jeden z fanúšikov ma tu zdrbal, že je jedným z najlepších obrancov Barce tak že prečo kritizujem najlepšieho pravého resp. ľavého (lebo po zranení Albu a Baldeho už hrá na ľavej strane) obrancu. Preto som si za prvý polčas všímal hlavne Desta a robil som si poznámky a tú sú výsledky jeho hry v prvom polčase: prihrávky - 76, práhrávky smerom dopredu - 5, presné prihrávky - 4, centre - 4 z toho presné - 0, kľučky 5 - z toho úspešné 0. Takže ak toto je jeden z našich najlepších obrancov tak potom čo tí horší resp. ostatní???