Asi to tak bude, chce to niekoho, kto tu nebol počas Messiho éry a nemá návyk, že to za neho nejako vyrieši, ale musí si vymyslieť vlastný plán, ako byť úspešný.
kolko debilov pindalo na valverdeho.Valverde bol jednoznačne lepši trener ako koeman,vždy som to tvrdil,.celý tento bordel čo teraz ma barca vznikol,ked prepustili Valverdeho,keby on doteraz trenoval fcb a zostava by bola. : stegen,alba,pique,lenglet,roberto, busquets,de jong, ansu fati,grizman,suarez dembele a udržali by ak messiho,tak barcelona može vyhrat aj tituly.
K včerajšiemu zápasu niet čo kladné povedať. Pozeral som len prvý polčas ale od tej hry ma boleli nielen oči ale aj okuliare, ktoré nosím. Preto som to radšej po prvom polčase vypol a ako je vidieť z konečného výsledku, urobil som dobre. Mimochodom. Minule som tu kritizoval Desta a jeden z fanúšikov ma tu zdrbal, že je jedným z najlepších obrancov Barce tak že prečo kritizujem najlepšieho pravého resp. ľavého (lebo po zranení Albu a Baldeho už hrá na ľavej strane) obrancu. Preto som si za prvý polčas všímal hlavne Desta a robil som si poznámky a tú sú výsledky jeho hry v prvom polčase: prihrávky - 76, práhrávky smerom dopredu - 5, presné prihrávky - 4, centre - 4 z toho presné - 0, kľučky 5 - z toho úspešné 0. Takže ak toto je jeden z našich najlepších obrancov tak potom čo tí horší resp. ostatní???
mito669 ja ho neposudzujem podľa včerajšieho zápasu. Ja si ho všímam už dlhšie a tento hráč nepozná inú prihrávku len dozadu (rovnako oko Roberto). Toto hrá skoro každý zápas keď sa dostane na trávnik. Tak čo už s takým hráčom ktorý nevie prihrať presne dopredu iba dozadu???
S Destom máš pravdu aj ja si ho všímam,ale okrem zopár zápasov keď k nám prišiel kde sa mi naozaj páčil sú jeho výkony priemerné a niekedy až podpriemerné.Z Granadou v prvom polčase keď hral na pravo,na svojej primárnej pozícii tak patril k najslabším. Ešte že máme L.De Jonga tak toho tragéda v zlej hre už iba kto prekoná.
Tiez nechapem co sa deje s Destom...paradoxne jeho najlepsie vykony boli hned po prichode...v El Clasicu hral vyborne...posledne zapasy avsak slaby priemer
Aj tento náš káder oslabený zraneniami je lepší ako u polovice súperov la ligy. Avšak ani ten nedokáže poraziť týchto súperov, ktorým postačí dať gól alebo ubrániť bezgólovú remízu. Treba nájsť najneskôr od budúcej sezóny kvalitného trénera, Ronald je len provizórium. Obávam sa, že po uzdravení našich útočníkov sa nič zásadne nezmení. Nastala doba po Messim a s tou by sa ťažko vyrovnal každý tréner, nielen Koeman, avšak kvalitná trénerská osobnosť dokáže dať hernú tvár aj takému kádru, ktorý nám zostal po Leovom odchode.
Barcelona musí urobiť všetko preto aby bola v top 4 ale ak to pôjde takto bude to európska liga a to je neakceptovateľné,po odchode pepa barca nemala trénera s mentalitou víťaza a majstra taktiky luis Enrique valverde setien a teraz koeman
Ale prosím ta mal také mužstvo ze mohol vyhrat tri krát po sebe ligu majstrov,2015 bola barca najlepšia na svete ved preto zobrala treble ale potom to bola katastrofa zato aj letel
Ja mam pocit, ze problem nie je v kondicke ale proste v tom ze nevieme ako chceme utocit. Nie su tam ziadne automatizmy, trojuholnicky zhola nic. Hraci na lopte stoja ako taki drevorubaci.
Ale chýba aj nasadenie-veď v drvivej väčšine bol Cadiz skor pri lopte ako nasi hraci....stoji a caka kym sa k nemu dokotula lopta a medzitym ho súper v pohode predskoči....
Mám rovnaký názor, taký Memphis by možno aj chcel s niekým naraziť alebo zrýchliť hru len nevie čo ten daný hráč spraví, či už v zálohe alebo v útoku a darmo bude behať jak picino a nabiehať, nevydržal by do polčasu...
Dobré striedanie odohral aj Nico, ktorý dokáže vyhrávať osobné súboje so súpermi vďaka fyzickej sile. Toto potrebujeme. Tak PREČO MUSÍ STÁLE HRAŤ BUSQUETS........
Ano, zrovna viem. Úprimne on na ihrisku sa absolutne nesprava ako kapitan narozdiel od Piqueho, ktory tam burcuje, organizuje a je to srdciar. Taketo som od Busiho v živote nevidel.
Tak Nico zahral obstojne, zase by som z neho nebol odvareny. Gavi hral Chvalitebne. Nico mam vela strat lopt ale nic dopredu. Uvidime, musi sa rozohrat a myslim, ze moze skusit nahradit Busq
Včera som si spomenul, ako sa tu pred 2 rokmi všetci navážali do Suareza a ako sa tešili, že končí v Barce. Keď som videl v posledných zápasoch, čo všetko dokáže útok zahodiť a vidím aké góly striela Luis za Atletico, hovorím si : " zlatý Suarez"....
Ale pri Suarezovi treba povedať aj B, Simeone prispôsobil štýl hry celého tímu, aby to vyhovovalo Suarezovi, má lepšiu zálohu a čo je je dôležité, nová motivácia. V Barcelone ju nemal a v posledných sezónach to bolo už koľkokrát len o tom, že sa prechádzal a vykecával s Messim. Navyše Simeone nie je zrovna tréner, ktorý bude trpieť podobné maniere, ako mal v Barcelone. Reálne Suarez bol zrelý na odchod a zmena bola nutná.
...zmena bola nutna, nemal motiváciu...
Každú sezónu nastrielal viac ako 20 golov.
A tou nutnou zmenou myslíš de Jonga v utoku, alebo Piqueho na hrote, ako to bolo v minulom zápase?
Takže klasika, podľa väčšiny za všetko môže tréner.
Ale to, že hrajú 17-18 ročný chlapci, ktorý by len mali zbierať minúty, presne 3 a to Gavi, Nico, Demir, 2 hráči, čo prakticky rok nehrali (Coutinho a Garcia), 1 zdravý útočník, 1 hypovaný záložník Puig, ktorý aj v 22 rokoch už 3. sezónu leští lavičku (nehrá v tíme, v U21, ani dospeláckej reprezentácii, takže to nie je len o tom, že Koeman ho nemá rád), Luuk je aký je, o tom sa vedelo. FDJ sa nechal úplne hlúpo vylúčiť. Jediné čo ma prekvapilo, že sa nikto nezranil. Treba byť realista, všetky tímy, hlavne tie nižšie z tabuľky majú k dispozícii svoje základné 11 v plnom stave a zdraví, max im chýba 1-2 ľudia, ale inak sú zohratý. To že na papieri vyzerajú slabšie, nič neznamená.
Ještě že je už pryč ten Messi, který svým spoluhráčům svojí přítomností bránil v rozletu, tým hrál jen na něj a taktika se přizpůsobovala jemu. A vlastně dřív jsme hráli celý zápas v 10, chudáci klucíí, teď konečně jsme v 11. Na tu naší systémovou hru a tymovější fotbal je teď doslova radost pohledět, neprostupná obrana, přesně přihrávky, běhání, systém, kreativita, rychlé protiútoky... Kdo ten orchestr nevidí na vlastní oči, ten jakoby nebyl. Ostatně proto trhá Barcelona rekordy ve sledovanosti a za vstupenky na Camp Nou se trhají ruce.
Kritika na Desta , jste normální je po zranění a je naše budoucnost, jaké zklamání, vždyť to je nejlepší pravý bek momentálně lepší tedka není než on, stačí aby si věřil a byl uvolněny a hrál tak jak v ajaxu a pak budete zase držet papule… stále hrál lépe než někteří viz Sergio Roberto luk de jong stále to byl dobrý hráč na hřišti mezi téma lepšíma
Nie, hral oveľa horšie ako Roberto, bud si zápas nepozeral, alebo máš šedý zákal. Nevie dať jednu presnú prihrávku, jeden center, 1 na 1 vždy stratil loptu a v obrane 0 bodov. Róberta hejtujes, lebo to robia všetci, ale dest hra skutočne zle ale pre teba je to o. k
Tak Dest hral vpavo, co nie je jeho prirodzena pozicia, ale kedze obaja nasi pravi obrancovia su out, tak nemal inu moznost. Na koniec tam aj tak skoncil Mingueza na com som sa iba smial
Já nechápu co jste čekali starý už to nepotahnou a mladý maj velký výkyvy to je normální. Prostě se mladý musí otrkat bohužel chybí generace co by jim pomohla když to nejde takže se to musí naučit sami což potrvá a ani se to nemusí povést protože na ně bude tlak který by na sebe měli strhávat jiní.
Takže kde začať. Asi na konci minulej sezóny. Každý z nás si asi pamätá slabé výsledky konkurenta Realu Madrid. Po konci sezóny odišiel Zidane, pretože nemal čo mužstvu ponúknuť a nemal ich kam ďalej dostať. Ich herný prejav bol otrasný často bránili výsledok 1:0, málo skórovali. Ale, prišiel nový tréner so zmenou taktiky a už po 6 kolách badať zmenu. Vinicius ktorý min rok skóroval počas celej La Ligy 3 góly, je dnes druhý najlepší strelec ligy s 5 gólmi. Pred ním paradoxne Benzema s 8g a 7a. Real síce dosť inkasuje ale to sa čakalo po odchode Ramosa a Varana, lenže Real vždy prestrieľa súpera. Po 6 zápasoch 21 strelených, 8 inkasovaných. Ale prečo asi? Zidane nepochopitelne pretláčal svojich hráčov (Ako Koeman) nevedel využiť ich prednosti (Ako Koeman) a vnucooval im taktiku, ktorú nevedeli hrať (Ako Koeman). Bola teda chyba hráčov že nevedeli viac skórovať, alebo to bolo len o nastavenej taktike?
Druhá vec, Real je v druhých polčasoch výrazne dominantný. Dosť vysoko hrajú pozične a presujú agresívne. Celých 90 minút!! Znova otázka, ako je to možné že dokážu odohrať 90 minút v takej intenzite, otáčať výsledky v posledných minútach? Odpoveď? Za prvé: Kondičný tréner. V lete ich posilnil Pintus ktorý bol ich kondičný tréner v ére kedy vyhrali 3 krát LM. Za druhé: Tréner. Robí dobré striedania, vie zmeniť obraz hry a prekvapiť súpera. Prečo toto ale všetko píšem? Všimol som s že veľa ľudí tu obhajuje Koemana. Ten mi však príde ako druhý Zidane, ktorý nevie využiť potenciál hráčov, ktorýh má. Nemá krídla a hrá 433. Kondičná príprava je na pár výnimiek katastrofalna, zlé striedania, nevie zmeniť vývoj zápasu a vlastne neviem čo on vlastne vie. Očividne sa tiež en viezol na chrbte Messiho na ktorého všetci spoliehali. Čo keby miesto 433 prešiel na 442 v diamante, má tam Depaya ktorý ak sa nemýlim hral dosť často v Lyone v dvojčlennom útoku, trošku stiahnutý pod útočnikom. Na SOZ Coutinho, ktorý je kreatívny a keby mal tento priestor pre seba, mohol by toho veľa urobiť, lebo by nemal až tak zviazané ruky obrannou činnosťou. Pod nimi môže hrať Pedri, De Jong a na SDZ Nico, ktorému by podľa pokynov mohol vypomáhať De Jong. Busquets už nedokáže odohrať tak kvalitné zápasy ako kedysik, a keď už sme v prestavbe, treba na tom makať nie pschať svoje kone do zostavy zase a zase. (Robil to aj Zidane a vôbec nejak neprestaval Real, stále hrali jeho kone) V obrane to vyzerá skvele, Alba ešte akú takú úroveň má, na pravo máme Desta, síce strieda lepšie výkony s horšími, ale ak bude makať, stabilizuje tie výkony, bude patriť medzi najlepších na svojom poste celosvetovo. Stopérska dvojica musí čo najskôr nastupovať v zložení Araujo a Oscar pretože Pique už má najlepšie za sebou a Garcia, nehnevajte sa za mňa, ale je tu len preto že ho chcel Laporta, nie že by nejak kvalitou vynikal. Nehral ani v City. Samozrejme keď sa vráti Fati a Dembele, vieme hrať 433, ale momentálne je to zbytočné skúšať, lebo ako vieme Depay už v United vyhorel ako krídlo.
Čo ale chcme týmto povedať? Len toľko, že je treba začať trénerom a kondičným trénerom. Treba prispôsobiť taktiku zloženiu kádra a nie to čo by sme chcelo z nich mať. Kvalitu kádra máme, aby sme vyhrávali nad súpermi ako Granada, Cádiz, Levante a podobne. Treba ale niekoho kto vie využiť prednosti svojich zverencov a nie sa vyhovárať na zranenia, zloženia kádra a podobne. Saomozrejme to chce zapracovať na kondícii a intenzite hry. Viem že Barca DNA je založená na tiki-taka, ale ak chceme uspieť v dnešnom futbale,treba trochu od toho upustiť. Treba dbať na tradície, ale samozrejme s trochou inovácie moderného futbalu. Lebo tvárime sa že chceme hrať tiky taka, ale nemám vôbec poňatie čo posledné zápasy hráme.
Pozri si tento rok súpisku Realu a Barcelony, v Barcelone každú chvíľu niekto out, lebo zranený. Káder je tak úzky, že na lavičke sedia dorastenci. Ak sa pýtaš, prečo hrá Koeman 4-3-3, spýtaj sa Laportu.
Je to super,ale technika slabá. Kľučka žiadna. Aj ten Vladko Weiss ju má aspoň na jednu stranu ?
najhorsie: po druhej zltej karte som isiel radsej spat, aby som nezaspal pocas tej nudy
ako sa zvykne tu písať.......žoldnieri,,miliony::::::::::
Pozri si kto sú kapitáni, vždy musí niekto hrať.(plačko Alba a neschopák Roberto sú tí najhorší, tak zostáva Busquets a Piqué)
Každú sezónu nastrielal viac ako 20 golov.
A tou nutnou zmenou myslíš de Jonga v utoku, alebo Piqueho na hrote, ako to bolo v minulom zápase?
Ale to, že hrajú 17-18 ročný chlapci, ktorý by len mali zbierať minúty, presne 3 a to Gavi, Nico, Demir, 2 hráči, čo prakticky rok nehrali (Coutinho a Garcia), 1 zdravý útočník, 1 hypovaný záložník Puig, ktorý aj v 22 rokoch už 3. sezónu leští lavičku (nehrá v tíme, v U21, ani dospeláckej reprezentácii, takže to nie je len o tom, že Koeman ho nemá rád), Luuk je aký je, o tom sa vedelo. FDJ sa nechal úplne hlúpo vylúčiť. Jediné čo ma prekvapilo, že sa nikto nezranil. Treba byť realista, všetky tímy, hlavne tie nižšie z tabuľky majú k dispozícii svoje základné 11 v plnom stave a zdraví, max im chýba 1-2 ľudia, ale inak sú zohratý. To že na papieri vyzerajú slabšie, nič neznamená.
Druhá vec, Real je v druhých polčasoch výrazne dominantný. Dosť vysoko hrajú pozične a presujú agresívne. Celých 90 minút!! Znova otázka, ako je to možné že dokážu odohrať 90 minút v takej intenzite, otáčať výsledky v posledných minútach? Odpoveď? Za prvé: Kondičný tréner. V lete ich posilnil Pintus ktorý bol ich kondičný tréner v ére kedy vyhrali 3 krát LM. Za druhé: Tréner. Robí dobré striedania, vie zmeniť obraz hry a prekvapiť súpera. Prečo toto ale všetko píšem? Všimol som s že veľa ľudí tu obhajuje Koemana. Ten mi však príde ako druhý Zidane, ktorý nevie využiť potenciál hráčov, ktorýh má. Nemá krídla a hrá 433. Kondičná príprava je na pár výnimiek katastrofalna, zlé striedania, nevie zmeniť vývoj zápasu a vlastne neviem čo on vlastne vie. Očividne sa tiež en viezol na chrbte Messiho na ktorého všetci spoliehali. Čo keby miesto 433 prešiel na 442 v diamante, má tam Depaya ktorý ak sa nemýlim hral dosť často v Lyone v dvojčlennom útoku, trošku stiahnutý pod útočnikom. Na SOZ Coutinho, ktorý je kreatívny a keby mal tento priestor pre seba, mohol by toho veľa urobiť, lebo by nemal až tak zviazané ruky obrannou činnosťou. Pod nimi môže hrať Pedri, De Jong a na SDZ Nico, ktorému by podľa pokynov mohol vypomáhať De Jong. Busquets už nedokáže odohrať tak kvalitné zápasy ako kedysik, a keď už sme v prestavbe, treba na tom makať nie pschať svoje kone do zostavy zase a zase. (Robil to aj Zidane a vôbec nejak neprestaval Real, stále hrali jeho kone) V obrane to vyzerá skvele, Alba ešte akú takú úroveň má, na pravo máme Desta, síce strieda lepšie výkony s horšími, ale ak bude makať, stabilizuje tie výkony, bude patriť medzi najlepších na svojom poste celosvetovo. Stopérska dvojica musí čo najskôr nastupovať v zložení Araujo a Oscar pretože Pique už má najlepšie za sebou a Garcia, nehnevajte sa za mňa, ale je tu len preto že ho chcel Laporta, nie že by nejak kvalitou vynikal. Nehral ani v City. Samozrejme keď sa vráti Fati a Dembele, vieme hrať 433, ale momentálne je to zbytočné skúšať, lebo ako vieme Depay už v United vyhorel ako krídlo.
Čo ale chcme týmto povedať? Len toľko, že je treba začať trénerom a kondičným trénerom. Treba prispôsobiť taktiku zloženiu kádra a nie to čo by sme chcelo z nich mať. Kvalitu kádra máme, aby sme vyhrávali nad súpermi ako Granada, Cádiz, Levante a podobne. Treba ale niekoho kto vie využiť prednosti svojich zverencov a nie sa vyhovárať na zranenia, zloženia kádra a podobne. Saomozrejme to chce zapracovať na kondícii a intenzite hry. Viem že Barca DNA je založená na tiki-taka, ale ak chceme uspieť v dnešnom futbale,treba trochu od toho upustiť. Treba dbať na tradície, ale samozrejme s trochou inovácie moderného futbalu. Lebo tvárime sa že chceme hrať tiky taka, ale nemám vôbec poňatie čo posledné zápasy hráme.