Tréner FC Barcelona bol pred koncom zápasu proti Cádizu vykázaný na tribúnu. Na tlačovej konferencii po skončení zápasu sa Ronald Koeman k tejto záležitosti vrátil.

[Barça TV] Barcelona si v druhom polčase vytvorila viac šancí ako pred prestávkou, ale gól aj tak nestrelila. Čo tomu chýbalo?

"Bol to ťažký zápas proti súperovi, ktorý dokáže uzatvárať voľný priestor. Ale vedeli sme, že hráči budú postupom času strácať silu a my budeme mať viac miesta. Bolo potrebné počkať si na tieto momenty a tie sa v zápase objavili. Ale nevyužili sme ich."

[Marta Ramón, RAC1] Ako vyzerá tvoja situácia? Bude mať táto remíza nejaký vplyv?

"Myslím si, že to nezávisí od jedného výsledku. Musíme preanalyzovať ako hrá mužstvo. Pokiaľ ide o tento zápas, nemám mu čo vyčítať. Samozrejme, že nie som spokojný s výsledkom, pretože sme nevyužili situácie na strelenie gólu a skomplikovali sme si hru kvôli červenej karte, ale odvtedy sme si vytvorili viac šancí. Nemyslím na svoju situáciu, pretože keď vyhrávam, tak ma nechávate a keď prehrávam, tak ma vyhadzujete."

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Prečo si bol vykázaný na tribúnu? Ako hodnotíš prácu arbitra? Pramenilo správanie v posledných minútach z frustrácie?

"Neboli to nervy. Štvrtému rozhodcovi som povedal, že na ihrisku je druhá lopta a je potrebné prerušiť hru. Videli to všetci až na rozhodcu. Bol som vyhodený pre nič. Rozhodcu som sa pýtal veľmi pokojne. Správanie, správanie, nechajme túto tému..."

[Helena Condis, Cadena COPE] Sergi Roberto povedal, že nechce bojovať o štvrté miesto, ale o titul. Ty si včera hovoril o inom cieli. Nie je to pre tvojich zverencov urážlivé?

"Neraz som hovoril, že sa musíme vždy snažiť vyhrávať zápasy. Musíme však byť realistickí a pozrieť sa na náš káder a absencie. Zdôrazňoval som, že máme nedostupných niekoľko hráčov, ktorí by hrali v základe."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Hovoril si s prezidentom v priebehu posledných 24 hodín a prinieslo tvoje vyhlásenie požadovaný efekt?

"Prezident bol v hoteli a pred zápasom sme sa pozdravili, to je všetko. Na rozhovor budú nasledujúce dni."

[Bruno Balleste, Barça TV] Aké pozitíva vidíš v dnešnom zápase?

"Prístup hráčov bol dobrý, pre naše ciele je to najdôležitejšie. Mužstvo ukázalo túžbu vyhrať tento zápas, dokonca aj keď hralo bez jedného hráča. Hráči bojovali a snažili sa vyhrať, ale chýbala nám kreativita v útoku, hoci sme si aj napriek tomu vytvorili niekoľko šancí. Cítime obrovský tlak."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2021-09-24 08:26:58
Ja že ho Laporta vyhodil :D
2021-09-24 08:36:22
Ronald ty analyzer, analyzujes uz druhym rokom... ta veta ma vie tak vytocit