Prezident FC Barcelona v nedávnom rozhovore vyhlásil, že tajne dúfal, aby Leo Messi ponúkol svoje služby Barcelone zadarmo. Katalánsky denník Sport každopádne tvrdí, že s takouto možnosťou sa počas rokovaní vôbec nepočítalo.

Na to, aby Barcelona splnila podmienky finančného fair play, ponúkla Messimu zníženie mzdy o 50%. Zdroje z prostredia Laportu ubezpečili, že Messi akceptoval tieto podmienky okamžite bez rozmýšľania, nakoľko svoj plat chcel prispôsobiť finančnej situácii v klube. V prvých dvoch sezónach mal Messi zarábať oveľa menej ako spomínaných -50%. Napríklad v sezóne 2021/22 mal zarobiť len 10 miliónov eur v čistom.

Keď sa však finančná situácia v Barcelone skomplikovala ešte viac po tom, ako sa vedenie klubu dozvedelo o záveroch z finančného auditu, atmosféra začala byť nervózna. Barcelona sa nachádzala v poslednej fáze rokovaní s Messim, ktorého počas rozhovorov reprezentoval jeho otec Jorge. Argentínec bol ochotný ešte viac ustúpiť od svojich požiadaviek, aby pomohol klubu splniť platový strop La Ligy. Leo to priznal aj na tlačovej konferencii počas svojej rozlúčky: "Urobil som všetko, čo bolo možné, aby som pokračoval v kariére tu," uviedol. Argentínec bez váhania prijal návrh zo strany klubu a ako priznal ľuďom vo svojom okolí, nikdy sa nesťažoval na to, aký plat mu ponúkla Barcelona, pretože som bol vedomý situácie, v akej sa klub ocitol.

Vedenie Barcelony sa v tom čase rozhodlo a nebolo cesty späť. Klub ponuku stiahol a takýmto spôsobom ukončil spoluprácu s hráčom, ktorý reprezentoval klub od svojich 13 rokov. Z tohto dôvodu preto nebolo možné vôbec uvažovať o tom, aby Messi pokračoval v pôsobení na Camp Nou zadarmo.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2021-10-10 15:00:18
Laporta je ŠPINA klamárska!
2021-10-10 15:10:38
Laporta vystupuje ako politik - naslubuje všetko možné aby uspel po voľbách a po voľbách klame ?