Laurent Blanc slovne zaútočil na Barcelonu, keď poukázal na obrovské chyby, ktorých sa Blaugranas počas posledných rokov dopustili.

Blanc vyhlásil, že zatiaľ čo príchod Lea Messi do Paris Saint-Germain je pre Ligue 1 vynikajúcou správou, pre Barcelonu to znamená úplný opak: "Pre francúzsky futbal je neuveriteľné, že Messi, Neymar a Mbappé sú v tej istej lige," povedal Blanc v rozhovore pre magazín Panenka.

"PSG je na inej planéte, áno, ale pre Ligue 1 je dobré sledovať týchto hráčov týždeň čo týždeň. Ale ak sa na to pozriem z perspektívy Barcelony, verím, že sa dopustila monumentálnych chýb. Monumentálnych. Nielen, čo sa týka Messiho, ale aj pri pohľade na posledné štyri alebo päť rokov," povedal Blanc.

"Barcelona prišla o úžasných hráčov, čo klub ako Barcelona nemôže dovoliť. Nemôže stratiť Neymara alebo Messiho, pretože je veľmi náročné ich nahradiť," uviedol.

Francúz tiež prezradil, že v roku 2017 mal veľmi blízko k tomu, aby sa stal trénerom prvého tímu FC Barcelona: "S Éricom Abidalom som hovoril dva alebo trikrát. Samozrejme, že to bol sen trénovať Barcelonu, ale nestalo sa tak z rôznych dôvodov. Nebol to ten správny moment alebo niekto veril, že som na to nebol pripravený. Taký je život," dodal.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2021-10-11 09:46:49
To isté si myslím aj ja tých 4-5 rokov vedenia ex prezidenta zdemolovalo barcu na priemerný klub je to neakceptovateľné aby za pár rokov sa dalo niečo také dokázať, horší prezident ako barto už nikdo nebol a ani nebude vstaneme z popola a barca bude opäť veľká!visca el barca
2021-10-11 09:57:31
Kto sa ešte nevyjadril ku katastrofálnej situácii Barcelony, nech sa hlási u Súdruha Žinčicu.