Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti poskytol rozhovor pre madridský denník AS, v ktorom hovoril o nadchádzajúcom zápase Barcelony proti Realu Madrid. Ancelotti sa v rozhovore zastal trénera Blaugranas Ronalda Koemana.

Ako sa Real pripravuje na tento zápas?

"Na tento zápas sa pripravujeme rovnako ako na každý iný zápas. Najdôležitejšie je pre nás zachovať pokoj a maximálnu koncentráciu."

Ako vyzerá situácia zranených hráčov?

"Všetci sa majú dobre. Myslím si, že Carvajal a Hazard vycestujú na zápas. Káder je v dobrej kondícii. Po zápase proti Šachťaru nemáme problémy, k dispozícii budú takmer všetci."

Budete hrať po toľkých pokusoch v rozostavení 4-3-3?

"Niekedy sú chvíle, kedy chcem vyskúšať niečo nové. Teraz je však veľmi dôležitý týždeň, preto potrebujeme rozostavenie, na ktoré sú hráči zvyknutí. Nehovorím, že nikdy nebudeme hrať inak, jednoducho všetko závisí od konkrétneho momentu v sezóne."

A preto v zápase proti Barcelone zahráte bez experimentovania?

"Áno, pretože hráme proti tímu vysokej kvality, ktorému sa v tomto ťažkom období darí dobre. Preto bude tento zápas náročný, ako každé stretnutie medzi Barcelonou a Realom."

Prekvapil ťa rozvoj Viniciusa?

"Nie. Je pravda, že strieľa viac gólov, ale po celý čas hrá rovnako. Teraz jednoducho lepšie zakončuje akcie. Skôr ma prekvapilo, že Brazílčan predtým skóroval len zriedkavo."

Je Karim Benzema najkompletnejší hráč Realu?

"Nevidím žiadneho iného hráča s takým charakterom lídra na ihrisku aj mimo neho. Cíti, že je dôležitým hráčom. Taká je pravda, máme šťastie, že v našom kádri máme niekoho s takými schopnosťami. Je to líder, ktorý to dokazuje nielen na papieri."

Myslíš si, že vyhrá Zlatú loptu?

"Neviem, nezáleží to len od neho či od nás, len od ľudí, ktorí volia víťaza. Myslím si, že má za sebou vynikajúci rok a na základe toho by si toto ocenenie zaslúžil."

Čo si myslíš o Fatim, ktorý predĺžil zmluvu s Barcelonou?

"Je to vynikajúci hráč, ktorí sa postupne vracia do svojej optimálnej dispozície. Pre Barcelonu je to veľmi dôležité. Má veľmi dobré zakončenie. Určite patrí medzi najlepších hráčov mladej generácie."

Obávaš sa ho v nedeľu ako súpera?

"Obávam sa nielen jeho, ale celej Barcelony. To mužstvo má kvalitu, skúsenosti a skvelých hráčov podobne ako my. Pôjde určite o vyrovnaný duel."

Čo si myslíš o Ronaldovi Koemanovi?

"Je to dobrý tréner. Prišiel som po ňom do Evertonu a v klube o ňom hovorili mnohé dobré veci. Nepoznám ho dobre, ale jeho doterajšie výsledky sú dobré. Okrem toho je potrebné vyzdvihnúť jeho pôsobenie v Barcelone, pretože práca tam v súčasnosti nie je jednoduchá. Barcelona prechádza procesom zmien a on to dobre riadi."

Aký by podľa teba mohol byť výsledok?

"Nemyslím na to, chcem sa na tento zápas čo najlepšie pripraviť."

zdroj: as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2021-10-21 23:58:30
Carlo je sympaťák. To že sa zastal Koemana je super ale očakával niekto niečo iné? žiadny tréner nepovie o druhom trénerovi že si myslí že by ho mali vymeniť. My proste potrebujeme zmenu. Stačí sa pozrieť aj na Real. Pod Carlom nastrielal Vinícius za 2 kolá to čo vlani za celú sezónu. Áno má pravdu že ktokoľvek nás bude v súčasnosti trénovať to nebude mať jednoduché ale to nemení nič na tom že naša hra nemá žiaden systém... Keď som počas týždňa videl ako zahral Ajax proti BVB a potom my proti slabému Kyjevu tak mi bolo do plaču. A pri všetkej úcte k hráčom Ajaxu niesú to žiadne 100+ miliónové hviezdy proste len majú systém.