Včerajší zápas Barcelony s Realom Madrid sa skončil tak ako očakávala väčšina futbalových fanúšikov. Zápas na druhej strane potvrdil aj to, že stred poľa katalánskeho tímu nie je v dobrej forme.

Záloha Barcelony vo včerajšom El Clásicu odohrala podpriemerný zápas a Blaugranas už len z tohto dôvodu jednoducho nemôžu odohrať dobré stretnutie. Záložná formácia je srdcom barcelonskej hry. Ak tá nefunguje, ťažko očakávať, že sa mužstvu podarí kontrolovať El Clásico a doviesť ho do víťazného konca.

Poukázať je potrebné aj na to, ako útočníci Barcelony veľmi lacno strácajú lopty a obrancovia na opačnej strane ihriska majú čo robiť, aby zachytávali útoky súpera. Ale stred poľa obrancom nepomáha. Teda ani útočníkom. Hra Barcelony v útoku je bolestivo pomalá a horizontálna. Sergio Busquets z času na čas zahrá nebezpečnú kolmicu, ale Frenkie de Jong bol vo včerajšom zápase neviditeľný a objavujú sa otázky aj na adresu Gaviho, či na neho Barcelona nenaložila priveľkú zodpovednosť.

Od Koemana však nikto neočakáva, že dokáže túto dynamiku mužstva zmeniť. V tomto momente zostáva veriť, že Sergio Busquets a predovšetkým Frenkie de Jong začne hrávať oveľa lepšie. Práve oni sú lídrami zálohy a od nich do veľkej miery závisí, či môže mužstvo v zápase pomýšľať na dobrý výsledok alebo nie. Ľahko sa kritizujú útočníci za to, že nedokážu premieňať šance, ľahko sa kritizujú obrancovia na čele s brankárom za inkasované góly, ale poukázať by sa malo aj na záložníkov, ktorí nepomáhajú ani ofenzíve, ani defenzíve, pritom sú motorom celej hry. Nemajú smer, nemajú rytmus, chýba im myšlienka a o nejakom systéme nehovoriac. Stred poľa Barcelony musí ponúknuť ďaleko viac.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
8JK8 Premium
2021-10-25 07:58:48
Ako to vypadá s Pedrim kedy by mal byť ready?
2021-10-25 08:11:24
Ako frenkie hral včera ako malé decko a to že v našej 16 prihráva hráčom realu to už bolo moc to by ani žiak neurobil tak hrozne hrať včera nechápem okrem sergia hrozna záloha včera