Katalánsky denník Sport informuje, že Barcelona sa rozhodla odstúpiť z boja o služby Estevaa Williana.

Za týmto rozhodnutím sú dva hlavné dôvody: po prvé, súčasné finančné obmedzenia na Camp Nou a po druhé, skutočnosť, že Estevao hrá na rovnakej pozícii ako Lamine Yamal, ktorý je už veľkou súčasťou tímu. Barcelona skúmala možnosť podpísať Estevaa z Palmeirasu, ale čelila veľkej konkurencii, najmä zo strany Chelsea z Premier League a PSG z Ligue 1.  K dnešnému dňu platí, že Chelsea je v pokročilom rokovaní s brazílskym klubom a všetci očakávajú, že čoskoro dôjde k dohode. Zaujímavosťou je, že ak sa tak stane, operácia by mohla dosiahnuť až 65 miliónov eur vrátane bonusov.

Barcelona sa rozhodla, že sa napokon nepokúsi podpísať Estevaa, hoci jeho zástupca Andre Cury je zároveň agentom Vitora Roqueho. Zaujímavé je, že Cury informoval športový manažment klubu o situácii Estevaa, napriek tomu sa rozhodli nepodnikať žiadne kroky a toto rozhodnutie bolo vedené niekoľkými kľúčovými faktormi. Po prvé, Barcelona v súčasnosti čelí značným finančným problémom, takže je ťažké odôvodniť podpis zmluvy na vysokej úrovni.

Po druhé, Estevao hrá na rovnakej pozícii ako vychádzajúca hviezda Yamal. Toto prekrývanie viedlo Deca so súhlasom prezidenta k tomu, že sa rozhodol odmietnuť akékoľvek kroky, ktoré by mohli narušiť Yamalov rozvoj. Nech to stojí, čo to stojí, investovanie obrovskej sumy 65 miliónov eur do Estevaa, hráča, ktorý by sa ku klubu pripojil až v lete 2025 a veľmi sa podobá na Yamala, sa zdalo nelogické z hľadiska športového, finančného a sociálneho vplyvu.

Namiesto toho Barcelona uprednostnila použitie týchto prostriedkov na posilnenie iných kľúčových oblastí tímu. Sústredí sa naďalej na podporu rozvoja Yamala bez toho, aby zaviedla akékoľvek rozptýlenia alebo výzvy, ktoré by mohli brániť jeho napredovaniu.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2024-05-10 13:35:05
65 je fajn a co cakali , on nieje dest dpc a 65 investovať nanho a ok mohli by hrat s yamaloˇ ako bude asi mbappe s viniciusom a sa striedať kludne bohaaaaa radsej kúpia olma
2024-05-11 10:19:08
Správne rozhodnutie,Barca momentálne nemá nato aby testovala hráča za 65m na pozícii,kde to ma najlepšie poriešenie zo všetkých.
Mimochodom,chcel by som vidieť,ako bude Viní striedať Mbapeho či naopak😂,neexistuje!