Ronald Koeman, bývalý tréner FC Barcelona, na včerajšej tlačovej konferencii po prehre s Rayom Vallecano uviedol, že jeho mužstvo podalo dobrý výkon. Známky v dnešnom hodnotení v každom prípade svedčia o inom.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Hodnotenie trénera - 4

Pri Koemanovi sa musíme pristaviť opäť - tréner samozrejme nemôže za chybu Busquetsa, ktorá viedla ku gólu súpera, či za zahodenú penaltu v podaní Depaya. Za čo však nesie zodpovednosť, je to, že mužstvu v druhom polčase úplne chýbala kreativita, netrafil ani striedania a taktiku a tento zápas sa ukázal ako vhodný posledný klinec do jeho rakvy, nakoľko ho Barcelona po zápase vo Vallecas vyhodila.

Ter Stegen - 6

Nemecký gólman odohral dobrý zápas, z času na čas predviedol rutinný zákrok. S gólom Falcaa toho veľa urobiť nemohol.

Sergi Roberto - 6,2

Vrátil sa na pravý kraj obrany a kým bol na trávniku, veľa toho nepokazil.

Gerard Piqué - 5,5

Falcao cez neho v gólovej šanci prešiel až priveľmi jednoducho. Neskôr dostal kartu za faul na kolumbijského útočníka. Obranca zažil náročný večer.

Éric García - 6,3

Bývalý obranca Manchestru City hrá v posledných zápasoch v dobrej forme, aj keď sa to nedá povedať o mužstve ako celku.

Jordi Alba - 6

Z času na čas bol na ľavej strane nebezpečný, vytvoril niekoľko šancí.

Nico González - 6,8

Najlepší hráč Barcelony v prvom polčase a prsty mal aj v niektorých najlepších momentoch Blaugranas v druhom dejstve. Mal niekoľko streleckých pokusov a vytvoril šancu pre Agüera.

Sergio Busquets - 6,3

Po jeho strate padol gól Falcaa, ktorý rozhodol o osude zápasu. Busquets po zápase priznal, že prehru tímu berie na seba: "Je to absolútne moja chyba."

Sergiño Dest - 6,1

Opäť schytá kritiku za to, že zahodil tutovku, ale na druhej strane patril medzi hŕstku hráčov Barcelony, ktorí ukázali odvahu a chuť naháňať výsledok.

Philippe Coutinho - 4,6

Strácal lopty a zahodil dobrú šancu po centri od Albu. Koeman ho neskôr vystriedal. Coutinho však odohral zlý zápas.

Memphis Depay - 6

Dostal sa do šancí, ale nepremenil ich, vytvoril šancu pre Desta, neskôr však zahodil pokutový kop. Za Barcelonu nestrelil gól z hry už v desiatich zápasoch.

Sergio Agüero - 6

Odohral prvý zápas v drese Blaugranas v základnej zostave a darilo sa mu. Dostával sa do streleckých pozícií a poslal Gaviho do šance.

Náhradníci

60' Yusuf Demir - 5,3

Na ihrisko sa dostal v druhom polčase, ale nebolo to dobré striedanie. Bál sa púšťať do súbojov tak ako v predsezóne.

74' Gavi - 5,8

Mladík si konečne oddýchol a na ihrisko naskočil až v koncovke zápasu. Zahodil však poslednú príležitosť Barcelony v zápase.

84' Luuk de Jong - 5,5

Zúfalý krok zo strany Koemana, keď sa Barcelona v závere pokúšala urobiť niečo s výsledkom.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

18 komentáre
kluc Premium
2021-10-28 09:03:23
Podľa očakávaní...Nico, Busquets Motm ostatní priemer, Coutinho podpriemer.
2021-10-28 09:10:03
To je smutný, když hráč, kterej zaviní gól je pořád 2. nejlepší na hřišti. Dobře, že Koeman skončil, tohle už nemohlo pokračovat dál.