Barcelona dokázala zvíťaziť nad Dynamom Kyjev v náročnom výjazdovom zápase Ligy Majstrov a naďalej môže postúpiť do vyraďovacej časti. Niektorí hráči Blaugranas zahrali na Ukrajine lepšie, iní za horšie. Viac v hodnotení.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Hodnotenie trénera - 6

Barjuan dosiahol ako dočasný tréner prvého tímu FC Barcelona svoje prvé víťazstvo, ale v priebehu tak krátkeho času je ťažké zásadne zmeniť mužstvo z éry Ronalda Koemana. Jednu vec v každom prípad zmenil - keď sa Katalánci ujali vedenia, nestiahli sa dozadu brániť výsledok.

Ter Stegen - 7

Predviedol niekoľko dobrých zákrokov, ale takých, ktoré by sme od neho aj očakávali. Napríklad v jednom prípade vychytal pokus Carlesa de Peñu a v tom druhom od Viktora Tsyhankova.

Mingueza - 6,8

Množstvo akcií Barcelony skončilo centrom z pravej strany. Majorita z nich nepredstavovala pre súpera nebezpečenstvo, ale jeden sa predsa len ujal a viedol k Fatiho gólu.

García - 7

Bol síce napomenutý žltou kartou, ale dobre manažoval celý zápas. V každom prípade bol niekedy pomalý.

Lenglet - 6,9

Z defenzívneho hľadiska si dobre držal pozíciu a bol dobrý aj na lopte. V prvom polčase trafil žrď, aj keď gól by kvôli postaveniu mimo hru aj tak neplatil.

Alba - 6,5

Na svojej strane ponúkol pomerne veľa, ale problém bol v tom, že si nevedel poradiť s finálnou prihrávkou.

Nico - 7,1

Ďalší veľmi dobrý zápas v podaní mladého záložníka. Takýchto zápasov je čoraz viac a právom hráva v základnej jedenástke. Aj napriek mladému veku.

Busquets - 7,1

Prerušil množstvo protiútokov Dynama a hnal spoluhráčov do vysokého presingu.

De Jong - 6,1

Po návrate zo zranenia sa urýchlene ocitol v základnej zostave, ale jeho výkon nebol dobrý.

Gavi - 6,3

Tréner ho poslal na pravé krídlo, aby narýchlo zaplátal dieru po zranenom Destovi. Ukázal pár pekných momentov, ale lepšie sa mu darí, ak hrá stredom.

Depay - 6,6

Nepremenil šance, do ktorých sa dostal. Jednu mu súper zblokoval, tú druhú vychytal brankár. Okrem toho neúmyselne zastavil hlavičku Nica, ktorá mala gólové parametre.

Fati - 7,4

Barcelona sa musí pokúsiť zabezpečiť, aby bol jej najlepší zakončovateľ zdravotne v poriadku. Strelil veľmi dôležitý gól, ktorý by však v jeho prípade nemal byť prekvapením, nakoľko je jeho tretím po návrate z dlhodobého zranenia.

Náhradníci

65' Dembélé - 6,5

Francúzsky krídelník sa vrátil po 4-mesačnej prestávke zapríčinenej zranením. Podal dobrý výkon. V nasledujúcich týždňoch by mohol Barcelonu skutočne nakopnúť vpred.

79' Araujo - 6,3

Aj obranca sa vrátil po zranení a odohral prvé minúty po mesačnej absencii. V zápase nahradil Lengleta.

87' Balde - 6,2

Vystriedal Fatiho na posledných 5 minút.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

14 komentáre
2021-11-03 08:05:58
Garcia a Nico vcera znova ukazali velmi dobry vykon, pod Xavim by sa z nich mohli stat opory v buducnosti
2021-11-03 08:06:43
?❤️